Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Hartford Jungle vit WASH Natural vachetta sandales 7 m,
  • tweet
Dansko Woherrar Liliana Loafer Loafer Loafer Flat  billigare priser

Delningar

DANDANDANJIE MEN's Novelty skor läder Fall Oxfords Stripped svart bröllop Party och Evening,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Finn Comfort herr Metz - 1100 Metz - 1100,T -JULY 2019 ny kvinnor Platform High klackar Pu läder Andable Wedge Casual skor 8CM Springaa Thick Sole skor kvinna utomhus skor,Booslips för reseanpassning till Propet,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Antelope Kvinnors 389 läder Double Buckle,CAT Livsstil herr Amery Long Sileve Shirt Check Storlek UK XX EU XXL,Steve Madden männens ordförandeskap Oxford,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas Originals Mans EQT Support 93 17 springaning skor, vit, 12 M USA,Camper herr Beetle - K300259,

Vattenbruk Kvinnors Theresa Patent Dress Pump,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

gul Box Kvinnlig Grizzly Clog,GCny Good Choice kvinnor Alaska mode Lace Up Wedge Booslipss,Vit (vit vit Wolf grå Pure Platinum 100) Nike herrar Zoom Winflo 5 Fitness skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIKE Män's Elastico II Foot Wear,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Barker herrar Calder Derbys,Modziori Woherrar Amaza Reversible Wedge Sandal,Alverstone Lady GTX bspringaaa. ”Dråp 65533; C Erde UK 4.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Vionic Woherrar Upright Jessie Ankle Boot - Ladies Boot s med dolt ortopediskt stöd,Nike herrar Flex Contact springaning skor Anthracite svart 8.5 M USA,

NIKE Mans Lunarbebast Elite Football Cleat,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

SPLNWTHCNWCB Kvinnliga Dansskor för vuxna Soft Non -Slip hög klack skor Moderna sociala öppna skor för dans,

Delningar

Froye herrar Joel Bröd Chukka Boot, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.