Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kvinnor Pointy Toe Slip on Bowknuten Decor elegant Mid Wedge klackar Pump skor Storlek,
  • tweet
NIB Adidas Stanley Smith Smith Smith W (S76667) Skor -storlek 7.5 -100% AUTHENTIC -LYST  bra kvalitet

Delningar

Adidas skor kvinnor skor Trendy blå Fabric ba7146,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sandaler Hogan kvinnor - (hxw1330u8507y8b999),Versani Nappa svart Hige stövlar Storlek 6.5 USA,Softinos FLY London läder Ruched Ankle stövlar Ayo Smoke kvinnor EU37 USA 6,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Philippe Modell High skor kvinna skor Sequins bspringaaa guld -dd41,ALDO röd CRYSTAL BLANDNINGSHELLER,Jewel Badgley Mishka kvinnor Tanya Pump - Pick SZ Färg.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kvinnor COLE HAAN 201886 svarta lacklackskor sz.5.5 ny,D898 (utan ask) Boot kvinnor Tisue Cougar Viper bspringaaa Taupe Boot kvinna,

Sartore kvinnor 366 bspringaaa läder Drag På Cowboy Ankle Stövlar Italien,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Brian Atträ Savita lila mocka Plattformar 9,Noble 66040 -121 kvinnor All -Around Square Toe Arizona Western Boot 8.5D (M) USA,2016 Nike Air Tech Challenge IV Court ANDRE AGASSI TENNIS HOT LAVA 84406 015 OG,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Wmns Air Force 1 XX Star Studded vit Storlek 6 7 8 9 kvinnor skor AR0639 -100,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Asics Gel - Cumulus 19 kvinnor springaning Trainers T7B8N skor skor 2001,Tv3677 kvinnor Sandals Wedge Dibrera 37.5 kvinna,Nike kvinnor City Knife 3 Flygsticka - Wolf grå vit med dammpåse Storlek 9 Ny,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Steve Madden kvinnor bspringaaa läder Riding stövlar Storlek 9.5 TALL CALF 9 1 2,Tempur -Pedic kvinnor Slippers grå Storlek 9 US 40 EU,

CLARKS Ralene Shine kvinnor Heeled Slingback Sandals,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Phil Melvis skor svart kvinna naturligt läder 567j6a -tevne,

Delningar

Adidas AS Crazy Explosive 2017 Primeknit - Gordon Basketball skor röd - herr, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.