Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • MUWU Drive Loafers Casual Comfortable Soft ljus Tassel Prints Boat Mocasins mode (färg blå, Storlek 6.5 D (M) US),
  • tweet
Sandaler för kvinnor  Studerade Sexiga Leopard Simple mode mode mode High klackar  välj från de senaste varumärkena som

Delningar

Zbeibeibeibeibei femme pu en cuir artificiel talon serré corset talon talon talon Cour skor kvinnor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CLARKS Mans Gilman Mode Oxford, Mörk Tan Läder, 14 Medium US,Nike herrar Reny Rival Competition springaning skor,Dr Martens kvinnor Delphine röd Arcadia Ankle Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Skor - Matte mocka kort Tube stövlar Winter Thickening Non - Slip Värme Student Lace skor 34 -43 Kvinnors Stövlar,Kvinnliga skor, Pointed Wild Rhinestone Fine Heel hög klack s 2019 ny Ladies läder Mode skor, B,38,Mia, les bottes de Camilla.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

T -JULY kvinnor Ladies mode Wedge Plattform Läder Open Toe Sandals Cross Strap Slip on Comfey Dress gående Slippers,Ätillhör Plattformän Lace up skor Casual Chunky gående skor High kvinnor American Alligator Crocodile,

Kvinnor Pu stövlar High klackar Long Thigh High skor stil över Knee Pointed Toe Pleeted Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Marc Fisher Fawna kvinnor US 10 bspringaaa Oxford,Sol Sana Woherrar Cassidy Slides,Nina Woherrar Electra Brudgump,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Florsheim Mans Tux Plain Toe Oxford,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Aldo kvinnor Portorford skor,U -MAC Män's Flip Flops Arch Support Thongs Sports Speed strand Sandaler Classical Slippers,Blå (Dms Navy Aqua Glide 417) Dr Martens Unisex Vuxna 8217; 1460 Classic stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Geox U5234B Mans Tights,Asolo Mans Bajura Gv Low Rise Hiking stövlar,

ECCO herr Soft 7 Slipon skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Bordeaux ny balans M373V1 Core, män s Trainers, svart (svart), 4.5 Storbritannien,

Delningar

Calaier kvinnor Cashop Peent Toe 12CM Stiletto Slip på pumpskor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.