Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Daniig läder Pointed Toe Thin klackar Kvinnor Pump stor storlek 34 -43 vårsommar Slip -on vit skor Kvinnor,
  • tweet
Xujw -skor, 2018 2018 2018 ny herrar Driving Penny Loafers Patch Vamp Slip -on Casual Boat Mocasins Soft Rubber Sole (Färg  Hollwo svart, Storlek  8.5 UK)  generell hög kvalitet

Delningar

Adidas Forum Mid (wrap) herr skor Footwear vit Collegiate Royal vit by4412 (8 D (M) US),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bubble Woherrar Ankle Booslips Block Heel läder Round Toe Boho Floral kvinnor stövlar,Charmarm playing Dog Character,Nya balansarbetare Wfl574bc - utbildare,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Mans Air Max Vision springaning skor,Asiater Gel -Phoenix 9,All svart Woherrar Classey Peep -Toe Pump,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

MARC JOSEPH ny YORK kvinnor Genuine läder Made in Brasilien Mulberry Loafer Loafer,Gaastra Cat RHI W wit skor Dames vit,

Musse &Cloud Ciara Kvinnlig Sandal svart,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Fina kvinnor Retro Winter Lace Up stövlar damer Martin Ankle Boot Work Train Trail Biker skor,Clarks - herr Trigen Evo skor, 11 D (M) US, svart läder,Bogs bebis B -Moc Vattenfri Isolerad Barn Kolt Winterboot, Space Print svart Multi, 5 M USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hiskor Mans Business Oxford Casual Simple Classic Crocodile Round Toe Formal skor Anti -Slip (Färg Svart, Storlek 8 D (M) US),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Chlo 65533;65533; Woherrar läder Wedge skor,Z.L.F. skor herrar Retro Modern Oxfords Genuine läder Chunky Heel Solid Färg Comfortable skor läder skor,Hysch Valpar Män's Shepsky Wt Oxford,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

L @YC Woherrar Sandals läder One Please Utanför Slope med Bovine Tendon 2017 skor,Sidi Tarus Road Cycling skor,

Josef Seibel Stefanie 23 Damer Ocean Multi Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hanwag Mans Anchash GTX High Rise Hiking skor,

Delningar

Dr Martens herrar 1461 Bex Smooth Oxford, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.