Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nine Seven mocka läder Woherrar Round Toe Chunky Heel Trendy Handgjorde Comfort Over Knee stövlar,
  • tweet
Hoka Ora Recovery Recovery Recovery Flip herrar - 12 US  online till bästa pris

Delningar

Piazza kvinnor -Sslipsfelette svart 961723 -1,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Qupid GA21 Kvinnor Faux Round Toe Lace Up skor,Fläkt R Flip -Flop för Reef herrar läder,KadanTing Imitation Pärlor Upper Rhinestone hög klack Kvinnor pumpar Matchande Evening Handväska för Parti vit,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Shox gravitation herr Ar1999 -500 Storlek 11,Nina Chantelle Open -Toe läder klackar,Stegman kvinnor Woolfelt Cork Turquoise Clog,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Bspringaaaa Mzq -yq Mans skor Tillfälliga sportskor Ökade Ensamstående skor Studenter Tidiga Skor,Nike SB herr Satire Mid 13 M US University röd svart vit,

Dunham herr 8500 8500 Svart storlek 8 M USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Asolo Power Matic 200 GV Boot - Män,Diesel kvinnor SKB S -kb SL W - skor skor skor,NIKE Mans Aptare Se Ankle High springaning skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hummel Woherrar Sl. Stadil Herringaabone High Hi -Top skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MARC JOSEPH ny YORK Woherrar läder Made in Brasilien Classic Broad Street Pump,Rensa bspringaaa bilbon Active röd adidas herrar Pureust Go,Aerosols kvinnor Pen Namn Mocasin,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

CLARKS Ostrukturen herrar UnTrek Del Casual Sandal,Z.L.F. skor herrar Classic Retro Modern Oxfords Flat Heel Lace Up Solid Färg Leisure skor läder skor,

SAN ANTONIO SHEE Kvinnliga SAS, Siesta Lace up skor svart 11.5 WW,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

OLIVIA K Woherrar Strappy Open Toe Clear Ankle remmar Perspex Lucite Clear Block Heel Sandal,

Delningar

MBT Loafers -skor kvinnor grön, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.