Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Points Derby Andable herrar läder skor England Business Dark bspringaaa svart Handd Formad Party,
  • tweet
ny  AGL Sz Sz Sz 36.5 Läder Genomrullad Plattform Sandal Detaljhandel  399.6.5 Nude  för billigt

Delningar

Chaco herr Canyon Mid Hiking skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIB Tory Burch Laney silver Embellieshed Slip -on läder skor Storlek 7.5 295,Sigerson Morrison Woherrar Marcel Heeled Sandal,Kvinnor Wedge Sandals Slit -out Ankle Buckle remmar hög klacked ny Style,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Y -H Mans Booslipss, läder Fall Winter Thick Heel High Top Tooling stövlar, Martins stövlar, Formal Business skor Office och bilier (Färg svart, Storlek 46),Propet Woherrar Wasläckle Walker gående skor SR bspringaaaie 8.5 N USA,Ny FENDI vit läder glider i mullor och skor 7.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Höga skor, spetsiga tåskor, skor, dubbelblixtar, europeisk version, lättvindig, bekväm, elegant,HOESCZS High klackar Springaa ny Sports skor Kvinnliga Leopard Thick Platform Casual skor läder Lace Student springaning Casual skor kvinnor,

Adidas AdiZero Adios Boost Woherrar springaning skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Jordan Nike Mans hoppare Z svart Gym röd vit Basketball skor 11 Män USA,Inte värderad Kvinnors Midnight Dream,Onitsuka Tiger MEXICO MID RUNNER Skoj,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sutor Mantellassi svart Derby i Alligator läder,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

DANSKO Professional Medallion läder Clog skor US 10.5 - 11 M EUR 41 NWB,Chaco Woherrar Outcross Evo MJ Hiking skor, Teal, 8 M USA,Rockport Cobb Hill Woherrar Pearl -Ch Mary Jane Flat,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ASICS herr Gel -Cumulus 19 G -TX Athletic & och skor,NANXZ Mans läderskor i England Yttre svart bspringaaa,

Nike Epic React Flystick AQ0070 -010 Gunryk BRAND ny Storlek 6,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Onitsuka tiger mexico 66 1182a074 gymnastikskor kvinnor,

Delningar

450 Ny Authentic MIU MIU duk läder Heel Sandal 39.5 US 9.5 5X4818, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.