Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Super skor Buccheri All läder grön Metallic Vintage 60 NEW T.36.5,
  • tweet
nyA MENS ASICS ROADAWK FF FF FF RUNNING   UTbilDNING skor - 15   EUR 50.5 - GREE  bästa priserna

Delningar

Asiater Comutora grå vit bilbon män springaning Athletic skor skor T831N -9696,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIKE Air Force 1'82 LEOPARD PRINT röd guld skor storA 8 KVINNORS nyA NEW BOX,Rockport herrar Charles Road Slip on Casual skor,Divine Follie Regard 7003 blå -3,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Alegria Woherrar Alli Flat,YCGCM Mans skor, Simple, British, Pointed, Low -top skor, Business, Lace, Wear -Resistent,ZHIJINLI Lediga skor, retro -stygn panda skor, tjocka damskor, löpskor, 7.5 storLEK,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ASICS GelKayano 25 Lite Show Woherrar springaning skor,Christian Louboutin World Copine 100 Patent Sandal,

Nike Mans Air Max 95 Gymnastiska skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

skor kvinnor Filma Disruptor M Low WMN 1010608.3vw skor kvinnor Platform silver,Skor Adidas Superstjärna med Glitter och Grå Stud Fucxia,Nike Mans Air Max Tavas PRM -utbildare,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Vattenfri sko för kvinnor i djungeln,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

nyA kvinnor Storlek 10 GUESS Sandaler BLAK läder Strappy läder guld Stud Sherri,Skechers USA herrar Elmänt Venton Oxford, svart, 12 M USA,GWstövlar kvinnor skor Natural läder Soft Flat Loafer Sandaler Vintage Original Design Handsydd Lace Up Round Toe Retro orange Casual Comfortable Ladies gående Boat skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

DocPrice mediFLEX vit,Ted Baker män Sarpio skor,

LQV sommar ny Mans skor Mode Low Cut Andable läder skor Casual Sports Training skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

NIKE Woherrar WMNS Air Max 1 Ultra 2.0 FK MTLC, svart svart -MTLC guld Star -Flat Opal,

Delningar

Tv2655 kvinnor Pump Dibrera 39 vit kvinna, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.