Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sioux Grasshopper -H -161 -02, Män 65533;65533;s Mocasins,
  • tweet
ny balans W680 B V2, kvinnor kvinnor kvinnor Amnest65533;65533;s Sandaler  designer online

Delningar

svart - svart (svart svart) Pajar Trooper, män Brilloe 8217s;s stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LAPG Män's läder Mid Atlas Hiking skor Boot,Badgley Mishka Julesa Boot storlek 7.5 USA,Hogan Olympia Beige, grå, vit, herr.,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nv602 kvinnor Frid CORVARI kvinna grå,Nike Unisex Kyrie Flytrap Basketballskor,Nike Air Fljus 89 herr dressers skor 306252 014 svart (uk 8 us 9 eu 42.5),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Lloyd Diaz Derby skor och Brogues män Taupe Derby skor,Uvex 1 Arbetsutbildare S1 för kvinnor och män W10 (Normal),

Nike herrar Aerobell Classic99 Baseball Cap,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Saucony herrar Kinvara 9 springaning skor, orange röd, 7.5 Medium US,Lizard supervandrande skinnskog manssandaler 11078 sk sk fo,Pure Platinum Nike herrar Air Basketball skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

J.Crew kvinnor Nordic Nubuck Winter Hiking Shearling stövlar Sz 8 Glazed Pecan F844,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Uvex 6501 2 S1 P SRC Säkerhetssko Universal Work skor Colour svart Storlek 41,Nike Woherrar Free Rn Flysticka 2017 Training skor,Waldlaufer kvinnor Hanefa Tabak Vattensäkra promänadskor 368951 201 191,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike herrar Free RN Flysticka 2018, bilgo Khaki Pure Platinum,Mamma Klassiska skor 68703 -R2 Pelle bspringaaa mocka Vintage Made in ny,

MENS JORDAN FLYKNIT ELEVATION 23 BASKETBAL skor storA 10 BLAND JORDAN,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

kvinnor skor Natural Real läder Soft Thick Rubber Sole Floral Low Heel Platform bspringaaa Round Toe Ankle stövlar Slip På Vintage Design Retro Manufact Design Retro Manufacto Manufacturerade Springaa sommar Sandals,

Delningar

Nike SB Dunk Low Pro Ishod Wair Storlek 11.5 Royal blå 89674 419 Clean , förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.