Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Lediga Oxfordskor för män,
  • tweet
Blå av Betsey Johnson Woherrar Sb -Mel -Mel -Mel Heeled Sandal  nyhetsartiklar

Delningar

Tod s skor i mocka blå herrar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Free 5.0 TR FIT 4 PRT -utbildare Neon Storlek 35 (36),LZMEG bspringaaa svart Derby Point herrar Business skor England bröllop skor Soft läder Good läder,Cole Haan Woherrar 3.Zerogrand Chelsea Booslips Vattensäker Boot, Twiljus Mauve Patent, 9.5 B USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Navy Cobalt Stacy Adams herr Talbot Cap Toe Oxford Talbot Cap Toe Oxford,ny balans herr Casual Comfort MX409V3 Training skor, 9.5 Storbritannien Brödd D, vit grå,FRYA Kvinnors bälte, mula,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

HOGAN KVINNORS HUVUDTbilDARE skor nyA H222 H FORATA blå 467,Nike Woherrar WMNS Air Max Thea Competition springaning skor,

Graphite Grå Dolomite Cinquanttro GTX Surround Beige,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Jimmy Choo Abel Studded Point -Toe Pump 37.5,Veja herrar WTM011402 röd Fabric skor,Skor för svarta män, frisörer, catwalk, scenvärdar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Tod s Män MCBI37275 blå mocka Loafers,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Steve Madden herrar Simon Chelsea Boot,H &M Ankle stövlar with Studs with ZIPER - svart - storLEK (41) - BRAND ny,Fyll mänyer Sling M Thong Sandaler,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ny med Box Joie Prisica Flat Sandals, US Storlek 6M, Euro Storlek 36, Original 188,SJP av Sarah Jessica Parker Woherrar Khloe modeboot,

Hurley MSA000250 herr Fusion Sandal svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Adidas Performance Mans Tribune mode skor,

Delningar

Nike herrar MercurialX Victory Vi Dynamic Fit Ic Footbal skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.