Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kongrön herr Fastbreak läder Mid Top mode skor,
  • tweet
Nine Seven mocka läder läder läder Woherrar Point Toe Chunky Heel Handgjort Class Pump skor  leverans kvalitet produkt

Delningar

Adidas Originals Busenitz ADV herr Tågare skor skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

MINISTOG Woherrar Round Toe Lace -up Thick Heel Bullock bilved läder Oxfords skor,Kattmäns gspringaaadare av ”Ankle -High Industrial and Construction skor ”,Eagsuni Unisex Garden Clogs skor Casual Slippers Quick Drying Sandals sommar Anti -Slip strand skor for Män and kvinnor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adrianna Papell Kvinnors Lafayette Gladiator Sandal,T -JULY Woherrar Lace Up Simple Ankle stövlar Round Toe Comfortable Flat Winter stövlar,Go - Samsara talons de base loisirs sandalias sandalia Feminina zyl2790,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike herrar Air Max 1 Prm springaning skor,Gladiator Stiletto Pumpar Metal Heel High klackar Sandaler Guldsilver sommarskor Sexiga damskor,

Allhqmode Woherrar Low -Top Ro -on Pu High -klackar Closed -Toe stövlar, FBUXD1208488,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

FINDDU Män Sandaler Genuine läder sommar skor utomhus läder Casual skor modeable Slippers, Khaki bspringaaa, 7,Le chat, le chat, les skor du printemps,Finn Comfort männens 1288 -90598 Oxford,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bianco Azzurro w6yz Jet -M skor Man,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Reebok Work Man's Print Work skor,Män Aqua Sock skor kvinnor Quick Dry gående skor inomhus Yoga Sport skor utomhus Wadding Uppestream Boating Football,Adidas Messi Nemeziz 17.1 FG Soccer Cleats (vit, svart),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Andy Pansy Martin stövlar Autumn Winter Top skor Flat Följa Zipper Rivet Solid Färg Round Head stövlar Woherrar skor,Bspringaaaswick Mans Bowling skor Borttagbara Sole Nshuhe TPU X,

Aetrex, Maureen Quarter Strap Sandal svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ASICS Män's Gel -Advance 6 Cricket skor,

Delningar

Wanderlust Sylvia bred Calf Kvinnors Stövel, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.