Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Desert Fox Pro Meindl Desert stövlar Utility stövlar Combat stövlar utomhus Safari stövlar,
  • tweet
Galna män Lösa skor Split Läther Boat skor Män Män Män Italienska Slip On Loafers Mocasins skor Hombre  generell hög kvalitet

Delningar

Nike Air Max 1 Essentic ljus grå herr Trainers Storlek 6 Storbritannien,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Andres Machado 208206 Mans Ankle stövlar in svart läder - Big Storleks UK 12 –14.5 EU 47 –51 Made in Tyskland,Florsheim herr Castellano Wgox läder Lace Up Casual, Saddle Tan, Storlek 9.0,Weenmode Woherrar Round -Toe Low -Top Kitten -klackar Fast Frosted stövlar, AMGXX026639,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Rappisardi Woherrar Amelia Sandals,Jack och Jones herr Austin Denis Stripe Bright vit Plimsoll Trainers Storlek,Airwalk Mans Nick Oxford,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Spenco herr Yumi Breeze,Timmerland Splitron 2 Stövlar A1HVQ Svart storlek 12.5,

Merrell Woherrar All Out Peak Trail springaning skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ted Baker herrar Aokii Oxford,Babolat herrar Pulsion Omni Clay Court skor,Finn Comfort Baden Low skor vit 36 EU vit,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Clarks Woherrar Verona Trish mode Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

herr kvinnor springaning skor Air Cushion skor ljusljus Athletic Tennis Sport skor for män,Manliga skor tillfällig läderfjäder sommar Fall Comfort Mode Mode Point Toe skor, svart vit Party & Evening Formal skor (Färg svart, Storlek 40),Schutz kvinnor Mujica Mule,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Unm Woherrar Sexy Pointy Toe Thigh höga stövlar Dra på Stiletto hög klack Platform över Knee stövlar,Svart Svarte Ebony Wilson Unisex Ambaduel Tennis skor svart (WRS324200 - S18),

Adidas - VS Fördel - D97609,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Human skor Winter Top läder skor Plus sammet Thicken Man Driver skor Mode Casual Non Slip Work skor, B, 39,

Delningar

CRIS VERGRE skor kvinna Sandals H5405N silver, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.