Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nine West Woherrar Dorey läder D'Orsay Pump,
  • tweet
Grå   grön     gul   Morado (Drk Gry   Vlt - brght Mng - crt Prpl) Nike herrar Kobe Xi Elite Low Basketball  online försäljning

Delningar

AX Armani Exchange herrar Retro springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Adidas herrar NMD R1 PK svart Aero grön vit BB7996,Wanted Woherrar Benz Lace Up skor,ZAC Zac Posen kvinnor Claudia,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Genomskinliga Mulor kvinnor Sandals, Mode Point Pums Perspex Block klackar bröllop, Dress, Party skor,Comfortabel kvinnor Sslipsfel svart, 961558 -1,Onitsuka Tiger California 78 modesko,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mans svart läder Elasticerade Insekter Chunky Sole Chelsea stövlar,Mans Chelsea stövlar Martin stövlar Springaa and Autumn skor High To Help svart slips Tooling stövlar Casual skor Knight stövlar,

Steve Madden kvinnor Savina Mule.,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Klassisk springaaadad tå med Bowballet Flat Slip På Spotted Patent läder Low Heel skor for kvinnor,Kenneth Cole ny York Man's Can't Miss It mode skor,Skor mot fallande basket för män,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

svart Wr svart Cole Haan herrar 2.Zerogrand Stitchlit Ox Water Resistent skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Dilise herrar Comfort läder kort Chelsea stövlar med Tagg,ny Rock nyrock NR M.373 QS3 svart stövlar - kvinnor,Allhqmode Woherrar Closed point Toe Cow läder Assorted Färgs Pump with Heighten Inne,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

XIAFEN Mann's Classic mode Lace -Up Flat Casual Oxford skor svart &grå,Vionic Woherrar Action Emerald Lace up,

BONGZUO Derby skor, Autumn Business bilved läder män skor Dress Up Classic England Derby skor Man Korean, Yms116 -L1,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Irregular Choice kvinnor Ascot Pineapple svart bspringaaa klackar Court skor Storlek,

Delningar

Diamant kvinnor Dreams kvinnor Tanskor 105 -068 -155 Ballroom Dance skor, svart MultiFärg, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.