Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Altra springaning kvinnor Lone Peak 2.0 Polartec skor, Springaa, 7.5 M USA,
  • tweet
blå blå blå blå Tod s T Project Man Sneeaker skor blå Code XSM0PG0F901K9025S  bra kvalitet

Delningar

Nike Air Max 270 Flystickade kvinnor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Deer Stags herr Memphis,Supra herrar Hammer springa,T -JULY Winter Plain Calf stövlar for kvinnor Round Toe Faux mocka Combat stövlar Med Tjock klackar Zip Mid Calf Riding stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Diadora herrar Kuruka Hip,Bspringaaaa mansloafers Flat s, Mans Lättvikta mjukläder Upper Flat Lined Drive skor Durabil andningsbar Elastisk Slip -on Round Toe Penny Loafers (Färg svart, Storlek 5.5 UK),Fluchos herrar stövlar Navy,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Lacoste kvinnor ljus grå vit bilnaby EVO 118 1 skor,Reebok Woherrar ever Road DMX Slip on gående skor,

Bar III Gatlin kvinnor Block -Heel Ankle Booslips svart Brocade 6.5 M USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor39;s hög klack Sandals Elegant Think Heel sommar skor kvinnor Slippers dams Vacation Party Footbads Storlek,1TO9 kvinnor Checkkontrollerade Graffiti Mönster Uretanpumpaskor MMS06587,Flip Flops Sports Sandaler Män PU sommar Sports Casual Fisherman strand utomhus skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Pelle Moda Woherrar Kacey läder Dress Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Ytstklassiga vårskor för tillfälliga läderskor Man med spetsig brittisk stil Formala skor Lounger Nubuck Mans Single skor bröllop skor Casual,Nike herrar slipsmpo LegendX 7 Academy IC,La Canadienne kvinnor Dylan,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike herr Free Og'14 Br Sports Training skor,Oaheson Lace -up skor Training skor herr kvinnor Sardinien Flag,

Indigo Rd. Kvinnors GERALD -modestövlar.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Jana skor Julia Sandal,

Delningar

Weenmode Woherrar High -klackar Solid Round Toe Pu Zipper stövlar, AMGXX115843, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.