Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vionic Woherrar Country Logan Ankle Boot,
  • tweet
Caparros Philomäna Evening Sandals Kvinnliga Kvinnliga Kvinnliga skor  spara 60% rabatt

Delningar

svartstone herr NM06 Låg - topp,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Giuseppe Zanotti Woherrar Rw7093 mode skor,Seväskao kvinnor Kowloon läder Ankle Boot skor svart gul,Kock Plus mode Genuine svart läder Lace Up herr Dress Formal Point Toe Oxford skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Uniend Unisex herr kvinnor Wellington stövlar - Prödective Steel Toed Steel Mid -Sole Puncture Resistent Safety Work Utility Industrial Construction Durable Waterbred -säker Calf,Amonymode Woherrar Solid Kitten -klackar Closed -Toe Pu Zipper stövlar, BUXT117666,Sam Edelman Woherrar York Sandaler,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Blå ASICS Mans Gel -Kayano 25 springaning skor,Clarks kvinnor Malia Skylar Riding Boot,

Springaa Step Woherrar Rennaisance Booslipss,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Knee High Boot Knight Boot kvinnor mode Round Toe 3Cm Chunkly Heel Stretch stövlar Bowknop Party Dress Boost EU Storlek 34 -40,Toggi Morella Long Riding stövlar UK 8 bspringaaa,svart Cole Haan herrar Williams Cap Toe Oxford,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Film herr M Squad mode skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

JANET SPORT Woherrar JSPO42800 svart Patent läder Lace -Up skor,BRANWNS män FRAMTA 65533;FRAM5533;Derby con masherina Low Trainers,IFITNA MEN's Capitol mocka Ankle Chelsea Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Den enda kvinnliga gladiatorn Ankle Strap Lace up Open Toe Stiletto Harmoni Heeled Strappy Sandals svart,Reebok Kvinnors RCF Nano Pump Training skor,

Springaa Step Kvinnors Martha Wedge Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

MARC JOSEPH ny YORK herr Genuine läder Made in Brasilien Plymouth Twisted Driver Loafer,

Delningar

Adidas kvinnor Qt Racer springaning skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.