Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • SANOMY Pointed Toe Stiletto Booslipss for kvinnor mode Zip Back Pu läder Ankle stövlar, Warm Plush Lining,
  • tweet
Saucony Woherrar Type A6 springaning springaning springaning skor  förstklassiga kvalitet först

Delningar

QAR bspringaaa Slippers sommar mode No -Slip Cool Slippers utomhus mode Comfortable Mans strand skor Flip Flop (Färg bspringaaa, Storlek 42),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

DSFGHE sommar Män's läder Casual Lace -up skor Low -top Round Toe svart bspringaaa Andable Hole Flats for män, s skor Loafers & Slip -Ons Driving skor s Hair Stylist Nightclub 65533; ’ ljus 5533;Personlighet Formalt Business work, for the bröllop Party & Evening Night Club (färg A, Storlek 45),2018 kvinnor skor Europe och Förenta staterna hög klacked Rhinestone Ladies Sandals Party Sandaler,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

G -Star Raw Woherrar Ranker Chelsea stövlar skor,Kvinnans vinterkängor Faux mocka Wedges High klackar Round Toe Platform Slip On Casual Winter skor,Mme bethsey Johnson, appartemänt de ballet SB Tatum.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Film herrar Memory Foam SteelSprint Athletic skor,Små små pärltofflor svarta Linge ord svala tofflor platta skor,

Les skor à eau,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

skor de sport en plaque U - Mac en cuir polyuréthanne en cuir épais en arc - en - ciel polyuréthane en cuir perméable à l 'air,Vionic Woherrar Hatslips Lace Up skor,Dr Brinkmann kvinnor -Pantolette röd 701085 -41,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Prada Woherrar 1I939F XUW F0D17 läder Pump klackar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Weenmode Woherrar Solid Frosted High klackar Zipper Round Toe stövlar, AMGXX113226,KEEN herrar Howser II Clog, svart Steel grå, 9.5 M USA,Geox herrar Loafers, Colour bspringaaa, Brand, Model herrar Loafers U Giona bspringaaa,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mans Autumn Martin stövlar Casual Desert England Wind Workswear herrar skor,Geox herr Kristof City skor skor,

Hoxekle Winter Lace Up stövlar kvinnor mode Snow stövlar Long Snow stövlar kvinnor Platform Mid Calf Flats stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

VILKOW Serene mode herr Army stövlar High Top Work skor Comfort Snow stövlar for män - 4 Färgalternativ,

Delningar

Dr Martens herr Adrian Tassle Loafer, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.