Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Merrell kvinnor springat Town Luxe BCL Slide rödträ Slip -on,
  • tweet
U MAC kvinnor Hidden Heel Wedge skor skor skor Mode High Lace Up Height Ökade tillfälliga studentskor  perfekt

Delningar

Oliver Woherrar 24622 Low -Top skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LALO Bloodbird - herr,FINDDU sommar mode män Casual Sandals Elastisk ljusljus strand Sandals Flats, A82307672BOwn,9,Adidas herrar Corner Blitz DeteAcable Cleat Football skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Blondo kvinnor Victoria Vattensäker regnsko,PIC BETY Eric - Kvinnors Patent Penny Loafers - Stacked läder Block Heel Casual Slip -on Flat svart Patent 5M,sommar kvinna skor national Wind roman sandales,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Skechers kvinnor Go Walk Evolution Ultra - 15764 skor,Navy Skechers USA Män's Reliexad Fit -elent -mosen Boat skor,

Betsey Johnson blå av Woherrar SB -Jovi Heeled Sandal,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Damerna hög klack Ankle stövlar kvinnor Stiletto Heel Peent Toe Elastisk Force Comfortable skor (svart röd),10 à 9 kvinnor avec des talons lourds, des boutons métalliques, des skor en cuir de mocka.,Wolky kvinnor 7651 Georgia Slip -on,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Män Stövlar på fotbollar Winter Motorcycle Stövlar Manliga Oxfordskor skor läder Martin stövlar Casual skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

SK Studio kvinnor sommar Rhinestone Sandals Bohemian Flip Flops,Kamelaktiv herrar Cricket 13 High Sneeaker,August Jim kvinna Ballet Flats, Autumn Square Toe Anti -Slippery kvinnor Single skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

PAUL & JOE Män livräddande 65533;65533;s grådo Oxford,Demonia kvinnor Tor700 Bvl Boot,

KVINNOR sommar Mid Thick High klackar Sandal mode Square Head Patent läder Ankle Strap skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sanita Woherrar Ingrid Clog,

Delningar

HWF Mans Läder skor Business Formal Bär spetsiga brittiska skor med spetsiga brittiska stil Formala skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.