Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • 633 Felmini FM2 -004 kvinnor skor Low skor Lace Ups vit,
  • tweet
W Nike React Elemänts 55 (Storlek (Storlek (Storlek 7) BQ2728 600  grossistpris

Delningar

ZARA Över Knee Boot mocka läder Autumn Winter EU36 US6 NEW,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CQ Couture Sandals Nya skräddarsydda sandaler Sandalen klackar Patent Läder Röd 35,Finn komfort korfu i ocean, mörkblått kornigt tote.,IRO Gunmetal metallic Studded läder Sandals, ny, 6 39,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

MORI GÖR ITALIEN PLATTORM HELS PUMPS skor skor läder grå TAUPE 37,kvinnor point Toe Diamante Mid Heel Storlek 34 43 Ankle Strap läderpumps,Silent D NOMBER SUEDE RUFFED HEEL skor NWOB storLEK 8 (38),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mammor Oribi OC Bspringaaaa kvinnor Winter Snow stövlar With Fold Away Anti Slip Spikes,kvinnor skor 2 Star 41 EU skor MultiFärg Textile ap694,

Sven s Closed Back Braide Clog Burgundy Storlek 41 Storlek 11 kvinnor night 65533;65533;skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Air Max 90 ID -storlek 4.5 (uk) BNIB,Mod 65533;65533;le Philippe Baskets Femme 39 MultiFärge {65533;;; Enfiler skor en Cuir Np 289,Proprine skor kvinna Sandal Platinum Fabric - 45d8,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Brand Ny mäny Aero blå Chaco ZCloud Sandaler, Storlek 14 M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas skor kvinna bianco cq2913 tyg,BS644 GIANNI MARRA skor Bspringaaaa läderskor, fotkängor Italien zip höst -winte,WMNS NIKE AIR MAX 90 HYPERFUSE ID LIME -LIME -grå SZ 7.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

stövlar 37 Fringaae for kvinnor 100% Genuine läder Made in Handmade,BBGeneration kvinnor Rachel Open Toe Casual Mules grå Storlek 7.5 US 38.5 EU,

ADIDAS URSPRUNG herrar ADILETTE PRIDE SLIDES EF2317 US Sz.4 -13,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Stella Mcbiltney Dark grå Studded skor, Storlek 40,

Delningar

Vaneli mocka Ankle stövlar med Tassel - Dommie 10 kvinnor nya flotta, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.