Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • TEVA DE LA VINA TALL KVINNOR BRYTT VATTENPROOF BOOT US 6 EU 37 UK 4 - NIB,
  • tweet
Heschung Sz 8.5 VTG Genet sammet norska Welt Welt Welt mocka Tan Booty Chukka skor  bekväm

Delningar

ny MANOLO BLOHNIK Tartone Plum Satin Pump Sz 40.5 Kristallbälte,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

billos av billos Santana Gamma kvinnor stövlar Inkwell 7.5 US 5.5 Storbritannien,Nya varulvar ADIDAS VITT SAMBA SUEDE skor Retro,Luxemburg PRADA SAFFIANO PUMPS skor 1ip079 Royal nyA nyA 41,5 Storbritannien 8,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NWB TORY BURG Marisa Cage Pumps Storlek 7.5,Kvinnor som utför arbete 65533;65533;s skor TORY BURCH hög klack Storlek 9 M,Old West Tan kvinnor läder 11in grön Cowboy stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ranger Ankle Boot ny Storlek 8,5 42,5 svart & och SUEDE ny 2017 18,Nike kvinnor Shox Navina Prem 356918 -565 Blå Coral Creme gul (RARE) Storlek 8.5M,

Campare Peu Cami kvinnor Nude Nubuck skor Hatchetofta - 38 EU,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Quattrobarradodici kvinnor skor Beige mocka och Fabric Trainers med Floral Print,Circus av Sam Edelman Karissa Platform Booslips - Storlek 10M,Via Spiga kvinnor Wendolin mocka Texturöd Block klackar Tan Storlek 9 USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Ara kvinnor Poe Slingback Sandal grå Nubuck läder Storlek 9 G USA,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Skor adidas Iniki -5923 cg6026 boosterskor blå kvinnor,Converse One Star, kvinnor kvinnor 65533; Brillows kvinnor 655333;s Gymnastik skor,kvinnor fotkängor för kalvar, Heel bspringaaa Microsfiber Pleaser Renai...,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

skor D.A.T.E. kvinna BIANCO MULTIFärg W261 -TW,Nike 148035 241 00 Air RCG Trail Storlek 8.5 M bspringaaa Hiking stövlar skor for kvinnor,

Josef Seibel Neele 01 Skoskor Boot Ankle 85101 -944 -590,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

skor stövlar emu australia womherr stinger platina svart ministorlek svart,

Delningar

ny Onitsuka Tiger MEXICO66 DELUXE TH3L9L NIPPON MADE I Japan Birch F S kvinnor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.