Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Classic 2001 Used Worn Storlek 10.5 Adidas Proshell SD skor vit och röd,
  • tweet
Waldl ufer Heliett, - Velcro Fastener Fastener Fastener Denver (Nubuck), flotta, brödd H  lägsta hela nätverket

Delningar

Adidas Sonic Allegra kvinnor vit springaning Trainers UK 7 - 7.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Olukai herr Nohea Moku skor Franska blå Deep röd 12 Ny,NIKE JORDAN SUPER.FLY 2017 SAIL svart INFLERAD 23 921203 -104 Storlek 13 ny 140,SAUCOny kvinnor 60450 JAZZ SPARKLE Fuchsia grå -04 skor Springaa Sommar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Tory Burch kvinnor Adrien 65mm läder Square Toe, Tortoise Shell, Storlek 8.5 u891,Fina själar av Kenneth Cole Break My Heart Gladiator Sandal 7.5 röd NWT,Kvinnor PVC Transparent över Knee Boot Crystal Heel Sandal skor Gladiator Casual,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

nyA adidas Superstar CQ2690 Kvinnliga skoutbildare skor SALE,WMNS Nike Odyssey React - AO9820 001,

Hoganskor kvinna glider på mockaläder blå 3a3b,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIKE Air Force One Mr skor, BALTIMORE storE 12 PREMIUM AF1 LÅGA VNDS,Bspringaaa läderstövlar Liten häl Super bekväm,Ana Lublin - OTACILIA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Christian louboutin 39 GYPSY BOOTIE 100MM,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike Air Max 270 KJCRD (GS) AR0301 -403 Storlek 4.5 Storbritannien,Adidas Energy Boost CP9539 springaning skor män Storlek 13 Ny,SCOTT SPORTS AF STÖDBYRÅN MED herrar 9 M RTL 145,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nya Adidas SZ 9.5 Ultraboost 2.0 Gradient vit grå storlekar 9.5.,NWB Tory Burch Phoebe Flat Thong Sandal Storlek 7 Royal Tan läder,

kvinnor Patent läder Stilettos High klackar skor Pumpar Grön spetsig tå Mgbox,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Liu jo skor kvinna silver glitter sxxx523tx0070532,

Delningar

Vaneli Woherrar Elayne Flat Sandal, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.