Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NIB Matisse mocka Vox Western Stacked Heel Booslips Ankle stövlar kvinnor Storlek 8,
  • tweet
POSTER VIC MATIE 5 (EU 38) sandaler blå textilvara textilvara textilvara BT271 -38  het försäljning

Delningar

kvinnor adidas springaning skor Springaablade Nanaya Fitness skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CRIS vergre'P19g skor kvinna sandaler EJ1702P Naturlig,DIADORA HERITAGE KVINNORS HUVUDTbilDARE skor nyA B. ELITE BLAK 9A2,Atlantic Stars kvinnor skor Casual skor Sneeaker Casual Type.Vega NSN 82f,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike kvinnor Air Vapormax Flystick 3 kvinnor Aj6910 -601 Storlek 6,Ny i Box Andre Assous Reese läder Wedge Sandals,Diane Von Furstenburgs högklackade, bspringaaat läder och svart storlek 7.5, två gånger slitna,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ZARA KVINNA BLAND CRYSTAL DIAMANTE SHIny PEEP TOE STILETTO HEELS 5 38,Romika skor Tyskland Vattentäta Topdry Tex komfort ankstövlar --Madera 08,

Nike W AF1 Jester Hi XX lila Ash blå Force Air Force 1 Casual skor AR0625 -500,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Donald J Pliner kvinnor Flat Sandals,Joie kvinnor Adiel läder Point Toe Casual Slide Sandals, Gravel, Storlek 8.0,Nike Dunk High Storlek 8 317982 471, något borttaget,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas BB3017 pojkar Kanadiak Trail springaner - Välj SZ Färg.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Lucky Brand Ramses Booslips.,Tränare för skor av Patrizia Pepe I Real läder laminerade och införda i Nappa 2,Kongrönera PatBo Collector Floral Chuck Taylor All Star High Line Shroud Low Top,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Prada vernis skor, nya med etiketter och lådor,Nike kvinnor Roshe två Low & Mid blast schnursenkel läder Basketball skor grå,

Nike Romaleos 3 herr viktlyftning CrossFit skor röd grå Storlek 14 (852933 -600),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Wmns Air Max Plus {65533;65533;Tartan 65533; ’ Sushin 65533; Storlek 6.5 AV955 -001,

Delningar

Dr Martens 1460W Patent Lamper stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.