Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NINE WEST N -ROMNEE COWGIL BOOTS SIXE 8 M 04252280,
  • tweet
NIB  1,955 Jimmy Choo KALPA KALPA KALPA mocka &kristaller Platform Sandal skor 35 BLAKK 5  kreditgaranti

Delningar

Mode kvinnor Formal Sheep läder Oegentliga elefantklackar Pumpar Party skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Asics Pedala läder Pumpar WP653M Kvinnor US 4.5 3E Heel 2 i Outnyttjad med Tagg Box,Marni Cream Off -vit Plastic sommar strand Sandals Storlek 41 EU 8UK,Reef Ortho Bounce Woven kvinnor Sandals,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ADIDAS kvinnor storA DOMSTOL skor ICKE blå skor 2019 BEST SELLER,Hunter Original TALL Wellington Rain BOOTS Matte Navy blå AUTHENTIC kvinnor ny,PRADA bspringaaa läder Strappy Wedge Platform Sandals Storlek 37.5 USA 7.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ny Nike Air Presto vit springaning Crossfit skor 878068 Air Max kvinnor Storlek,resain outdopor Tex stövlar, vattentät, Unisex, Storlek 41,neu, LP,

kvinnor NIKE AIR FORCE 1'07 PREMIUM 2 JEWEL skor OBSIDIAN AT4143 -400 storLEK 7.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Vänliga själar av Kenneth Cole,Nike Totalt paket Basketboll Sneeker 2005 VTG OG UCLA Kvinnor 12 Män 10.5 Ath Hip,AHNU MONTARA LUXE WP KVINNOR SOM HINGAR BOOTER LEATER CODUROY US 7.5 UK 5.5 EU 38.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Gyllene gåskor kvinnor lilla g30ws590 -a99,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kvinnors skor MOMA 37 EU Sandaler bspringaaa läder bt612,Nike Air Zoom Fit Agility 2 Volt kvinnor Cross Training skor 806472 -700 sz 6 ny,kvinnor Plus Storlek läder Point skor hög klacked Zip -Up Over -Knee stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Air Huarache Dark grå vit Sz 9.5 318429 -037,nyA Alegria läder Slide Sandals w Strap Detaljinformation - KEARA SÄRSKILDA LADDA SZ 9 39,

Vionic kvinnor Brisk Mauve springaning skor Storlek 11 (C,D,W) (38257),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

AHNU MONTARA KVINNOR HINGAR BOOTER läder SMOKY BrödT USA 6 UK 4 EU 37,

Delningar

DEN nyA CABELLLO KOMPONERINGEN CALLLLLY STYRKAN EUROPEISK KOMMITTÉ LEAD MID HEEL SANDALS, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.