Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Burberry Engraved Check Patent läder Pump, Mauve, Storlek 37,
  • tweet
MAX STUDIO Era Era Era Gunmetal silver Stiletto High klackar Strap Sandals skor ny -7.5M  sälja som heta kakor

Delningar

Adidas Terrex Agravic Col. Navy blå Beauty grå Two herr Hiking skor Storlek 11.5M,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny Cole Haan vit Snakeskin Cee T -rem mocka Heel Sandals Sz 9.5 Medium,Muck stövlar tremont Emily Wellington kvinnor knyter tid tryck stövlar,PATRIZIA PEPE KVINNOR FRANCESSINA FRAMSTÄLLER LEATH 2V7121 A2UY,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike skor kvinnor blå bianco 922909 -400,Christian Louboutin 37 Iriza 100 glittex lam siren silver pump,MM6 Maison Martin Margiela läder Coral Calf Strap Sandals Storlek EU36,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Gissa kvinnoskor svart fIhdi 4lea10,Sam Edelman ny bspringaaa läder Knee High Riding klackar stövlar 6.5 199,

herrar ADIDAS skor SUPERSTAR SLIPON BZ0114 MILITÄRA grön SZ 9.5 och 12,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kvinnliga High klackar Over Knee stövlar Platform Side Zip Casual blå Fase Show skor,BRAND ny ORIGINAL REEBOK INSTAPUMP FURY ROAD PL,KEEN kvinnor mode Sneeaker Storlek 9 (414569),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Ny Glitter Crystal Springaa skor Kvinnors Plattform Resor Resor skor Diamond,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

herr Clarks Open Toe Strapped Sandals Un Trek Bar,1 -dagars försäljning Ed Hardy isolerade mocka stövlar med Född fri målad örnmotiv,kvinnor nike roshe kör tryck - 599432 551 -lila hasselskor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Kd 7 All Star Storlek 9.5,Adidas Crazy Explosive 2017 herr Storlek 12 Onix vit SM Boost NBA Extra Laces,

Vintage Nocona stövlar kvinnor Storlek 10.5 Ostrich och Quilted mönster,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Donald Pliner Camy Crepe Pump,

Delningar

TUBULAR DEFIENT ÄR SVART VITT, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.