Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Y -3 ADILETTE Sandaler Slippers Slips Flip - Flops AC726 blå,
  • tweet
GH Bass NIB Kvinnor Josie bred Calf bspringaaa Faux läder läder läder Riding stövlar  exklusiva mönster

Delningar

DR. MARTENS 1460 PASS FIN GLITTER, PEWTER GLITTER, UK5 EU38 US7,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

SPLENDAD - FALLON BLAND SUEDE PLATTORM WEDGE SANDAL SZ 9.5, DETALJER 148,JEFFREY CAMPBELL röd mocka Final Slouch Över Knee stövlar NIB 185 Storlek 6.5,KVINNOR PRADA HÖGA CHAMOS GRÖN I storLEK UK 7 ny,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

F6378 Sneeaker kvinna Dark Beige Hogan h365 läder Eco Fur inuti sko kvinna,Aerosols kvinnor Procoamat Open Toe Casual Ankle Strap Sandaler,Skor alberto guardiani kvinna svart naturligt läder gd5753r -sv00,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Inov -8 Arctic Claw 300 Trail springaner,Wedges Hogan kvinnor mocka (hxw2270n60cr0u816),

Alegria Venice Bronze Mosaic läder Comfort Slide Sandals 388.5 ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

John Fluevog Operettas Malibran Seaskum Mary Jane Heel US 6.5 Portugal Next2ny,nyA NIKE Vandal Hi LX AH6826 kvinnor skor skor 7.5 NWOB,FENDI läder Metallic blå Scallop skor skor kvinnor 40.5 10 US use 700,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor Non -slip Weave Ankle Strap Zip Wedged Heel Sandals skor Romean Casual,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Saucony Triumph ISO 4 kvinnor springaning skor Storlek 38,5 Sport Fitness skor skor,Adidas Gazelle W AQ0904 apelsinhalfskor,skor Diadora Heritage kvinna ARANTIONE 157652 -c5336a,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Gladiator kvinnor Open Toe Cross Strappy hög klack Stilettos Sandals Slingbacks,100% Garanterat autentiskt SEE av CHLOE silver Pointy klackar Storlek 37 -pumpar Skor,

JUSTIN KVINNors COWBOY BOOTS -TAN bspringaaa -LEADER -WESTEN -ROPER -storLEK 6.5 A -L4184,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

FILIPP modeLL KVINNORS HUVUDTbilDARE skor ny PARIS VITT FE3,

Delningar

Mephisto P19g skor kvinnor Sandals Battery vit silver, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.