Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • B -257 VALENTINO Rockhingst 'Flip Flop Sandal (kvinnor) Sz 38 (US 8) 345.00,
  • tweet
Varda Stenciled Pony Hair klackar skor Sz.EU 36.5     USA 6.5  bästa rykte

Delningar

Elisa Cavaletti skor skor ELP190101104 Springaa Ortensia sommar 2019 Storlek 40,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Crystal Square Heel Sandaler,skor Vegan Rick Owens ds18f7800 AVP sz.35 -39 RV 560,kvinnor Geox Sneeaker -stövlar D Illusion B Nubuck läder Wedge skor Navy -blå,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Christian Louboutin Nude Choquette Sandals klackar 160 mm,EMPORIO ARMANI Ladies SANDALSny.Storlek 36.STYLE - X3P502,Adidas Originals La Trainer Og springaning män skor herr skor Sz 6 bba1203,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas Stella Mc biltney AdiZero XT EU 40 UK 6.5 Soft Powder orange AF6418,El naturalister som nf97 kvinnor 40 -fotkängor. Så trevligt.,

Giampaolo violsi skor svart kvinna naturligt läder, tyg be050v -10nr,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

MISSUNICUE SCHUHWERK FRAU DECOLLETE WILDLEDER SCHWARTZ - C803,Nike kvinnor Classic Cortez Sneeker AR5393 100 Storlek 6.5 Ny i rutan,Ariat kvinnor Western stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sperry Shearwater Resistent Duck Boot Nude Navy orange kvinnor 65533;rough Storlek 11 M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ASICS Dynasvänge 2 springada skor - Röda mänyer,Dansko Nubuck läder Closed Toe Wedges skor Liliana Wine EU 40 US 9.5 -10, 865 ny CHRISTIAN LOUBOUTIN Lady Gres läder Burgundy Platform klackar SHES 37,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas av Stella Mcbiltney psittaci gympaskor kvinnor skor sz 6.5 high top vit,KENSIE (SANDIRA BLOCK HEEL SANDAL) MÖJLIG 9 BRAND ny,

Sexy läder Sandals Heel 14 från 34 till 40 bspringaaa Platform Open Strap Glamour,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

MENS NIKE FLEX 2017 RN (89857),

Delningar

Giuseppe Zanotti High Trainers RDS458 UK 5 EU 38 LN49 98, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.