Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Skor NIKE Kvinna skor BIANCO Naturligt läder AQ1220 -101,
  • tweet
Naturalizer Woherrar Every Every Every Fisherman Sandal  för din spelstil till de billigaste priserna

Delningar

KVINNOR PRADA HÖGA CHAMOS GRÖN I storLEK UK 7 ny,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Woherrar Air Vapormax Flysticka 2 Gridiron Laser orange Storlek 7 BRAND ny,NWOB Alice Olivia High klackar Plattformar i Nude Beige,Kongrönera Chuck Taylor All Star Brea läder Sneeaker skor kvinnor Novelty,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NEW S6 kvinnor FRAMTIDE 65533;FRAMTIDE 65533;Nike Air Force 1 [ ] Rail5533;65533; 07 LX AF1 Smokey Mauve 888889 -203 110,Autentisk Christian Louboutin Wedge Sole Sandals gul Storlek36 US6,Dumia tycker att skor med silver kammar är böjliga, justerbara 3 x -repor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Vanessa wu sommar 2017 kelsea stövlar ormeffekt ref bt1597an -värde,LOGO Lori guldstein Färg - Block Kitten klackar Cliffgrå Snake 8M ny A28137,

Hogan skor kvinnor med nervläder naturligt HXW 00 n 00010 hqkb 999,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Frau kvinnor 59g9 läder Sandal Springaa sommar Nubuck,Napajiri skor kvinna bl å mocka, pu, n0ij3 -bl tyg,Kvadrat utseende glid -on High klackar Lace Up Pointed Toe kvinnor skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Miz Mooz läder Wedge Ankle stövlar Naya Brandy 38 (7.5 -8),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

D912 (utan ask) Slippers kvinna Wool Camp Wabi blå Slipper skor kvinna,Bspringaaaello Cuccinelli tofflor, storlek 36 37,Hogan damskor gympaskor läder 48d silver interaktivt,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

BRAND ny Christian Louboutin Lady Peep, röd Sole Pump, Storlek 36.5...Stunning,Salvatore Ferragamo Leopard High skor for kvinnor Storlek 6 2,

Gyllene gås -skor kvinna bi naturligt läder g32ws590 -g31,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

5C10 Munro Round Toe Pumpar Slip on Loafers Dress läder kvinnor skor Sz 8.5 8,

Delningar

Damerna CLARKS LEADER HEEL ZIP UPP I VIKTIGA ANKER VERONA TRISH, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.