Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Ganni Sabine läder Slingback Pumpar - vit, DK 38,
  • tweet
Skechers kvinnor Go Step Lite Deljus Deljus Deljus Slip -on Sneeaker Navy 11M ny A309486  billigare priser

Delningar

Louboutin Fantastiska Palais Royal croco 140 -pumpar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny balans för J.Crew 620 skor kvinnor Storlek 6 Neon orange & gul CW620BC1,kvinnor Nike Air Max 270 springaning skor Trainers Plum Chalk Summit vit Elemäntal,Cole Haan kvinnor Justine Pointed Toe Classic pumpas, Nude läder, Storlek 8.0,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

kvinnor Denis Ripped Over Knee stövlar Punk Stilettos hög klack skor Point Toe,Dekolt 65533;65533; skor Open Beige läder Paint av Armani 40,Jimmy Choo Sandal 36,5 Metalliska High klackar läderpumps,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

FRIA mänNISKOR Fågeln Mockasin Paprika 7 USA =Ny,HOGAN H340 KVINNA skor SHOKER KAUELL FRI TID LEATER SUEDE HXW3400J280C7HB999,

ny Adidas Original kvinnor FALCON blå TINT GLOW blå EE5104 US W 5 - 10 TASHE,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Lola Ramona kvinnor Sneeaker guld,ROBERT CLERGERIE Mörkbspringaaat läderklädda sandaler storlek 10,Ny NIKE FRI TR 8 ATHLETIC kvinnor skor skor blå Aluminum Metallic 5 - 12,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Christian Dior svarta pumpar storlek 38.Tillverkad i Paris.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike kvinnor Air Max Thea blå Athletic skor skor 8.5 Medium (B,M) BHFO 744,David Tate kvinnor Terra Fabric Open Toe Special Occuense Ankle, Navy, Storlek 8.0 U,Freebird av Steven kvinnor blå mode skor NIB SZ 7,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

J.Crew - Pump klackar Elsie B7978 vit Crackled 9.5 ( 295),Merrell Isxi8 Lace Up skor Low Soft kvinnor Cushion Padding Hiking mode,

Antonio Melani floral präglad läder stövlar Storlek 7.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kvinnor Nike Air Max Dia SE Pale Ivory Summit vit Bright Crimson Storlek 6.5,

Delningar

Callaghan - Sandal kvinnor Platinum in 23204, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.