Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Phil Melvis skor svart kvinna naturligt läder st212lux -na,
  • tweet
BNIB Hollyträ Trading Company Company Company HTC Studded High Top skor Converse MSRP  650  lägsta priserna

Delningar

Adidas Harden B E 2 Basketballskor - nya i lådan - free shipping -,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

COS skor kvinnor skor Pump High klackar 18 cm High klackar Queen,Sam Edelman kvinnor Synthia Dress Sandal - Pick SZ Färg.,Bspringaaao -premier bw2806 Copper Tassel Sandal Strap Heel Zip Up Post 6 cm bred,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Lebron Zoom Soldier VII 7'14 Multi Crimson män 10.5 Athletic Basketball,Sexy 13cm kvinnor Evening Party Sexy Pointy Toe Pump hög klack skor Uk Sz37 -45,Stella Mcbiltney skor skor KENSINGTON LAMBATH kvinna Wht 501742W1EB4 9080 NWT,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Alexander McQueen Pumps klackar Storlek 40 (Uk 7),PRADA 36,5 skor Fur skor Lace Up skor Sheepsky BLAK ny Tidigare,

nyA KVINNOR BABY FAT FENOIX GOLG GLITTER SZ 6.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tränare av brödtslighet London 2534 läder brons -kvinnor,Studerade mockastövlar marant inspiration t37 beige,RANEIN svartKURT GEIGER LONDON,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIKE AIR ZOOM SPIRIDON NIC QS VÄRLD CUP AO5121 -100 VITT MULTI,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Säng Stu Storlek 6.5 Cobbler Series Goodyear Welt läder Ankle stövlar W Zipper,Flyga London silver läder Yisk Omkringaa Strap Wedge Sandals 398.5 ny,Kvinnor Nike Metcon 4 XD Storlek 11 Training skor Viktlyftning Crossfit CD3128 106,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Air Max 95 Floral Camo Neutral Olive Arctic Punch AQ6385 200 Storlek 10.5,LUMIANI skor Storlek 10 ny Röd Satin Läder tillverkad i Italien,

Bata 7246376 61 KW1 skor col Tacco Punta Aperta kvinnor, (svart 6), 39 EU,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Mbt malia, sandal kvinnor 70955 -06i,

Delningar

Merrell Waterpro Maipo 2 blå Wing gul män Yttre Vattenskor J48615, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.