Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Geox ny Lucinda kvinnor Coffee bspringaaa Boot,
  • tweet
nyA Badgley Mischka Taupe Kurt mocka Studerade ankle ankle ankle stövlar, kvinnor Storlek 5,  495  försäljning online

Delningar

Donald J Pliner kvinnor Jace -Olvp Wedge Sandal - Pick SZ Färg.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

MOER RILL5533;65533; LIOTWER KVINNA DECOLLETE LEATE BLAK - 69A8,Nike air max 90 Kvinnor beige textil - och mockaskor,Christian siriano limited release claw -skor 7,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Christian Louboutin AURELIEN kvinnor kvinnor läder Sneeaker skor guld vit 1095,Nicholas Kirkträ röd Sandals Storlek 37.5,5885o skor HOGAN INTERAKTIVT DONDA grå Glitterskor kvinna,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jodie guld Jenna Metallish läder Open -toe Sandals, sz Eur 41, US 11, ny,BACTA DE TOI SCHUHWERK FRAU SANDALE LEDER HELLblå - 1D28,

Sports skor Ch bilolina Herrera Storlek 37 ny Nwt Free,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ny SZ 8 KVINNOR NIKE AIR VAPORMAX FLYKNIT MOC 2 AJ6599 -201 TERRA blåSH RUNNING,RP 850 FENDI ny svart knubbiga gympaskor Sz39,VANS SK8 -HI ICE FLOW skor skor KVINNA storA 10, MEN storA 8.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Luxemburg PRADA SAFFIANO PUMPS SHES 1i831d CAMMEO ny ny 40,5 Storbritannien 7,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NEW HERMES guld bspringaaa ORAN OASIS SANDAL SLIPPER 37 US 6 skor FLATS LOAFER,Frye kvinnor stövlar kort Riding läder Western Cowboy Round Toe,Rocket Dog Lacie Combat stövlar Buckle Side Zip Lace kvinnor mode skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ny Adidas Performance kvinnor Vigor Bounce Trail springaner Storlek 10.5,gående Cradles kvinnor Blaire Round Toe Slide Flats, vit, Storlek 8.5 US 6.5 Storbritannien,

Converse x Miley Cyrus Pride Rainbow Platform Storlek 8 All Star skor Boot 562251C,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Finn Comfort Verin kvinnor Mules Mouse nubuksoft ny,

Delningar

Low skor kvinnor Converse 561287c Springaa sommar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.