Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • TSUBO EILIS SNAKE BOOT kvinnor VATTENPROOF LEADER CHARCOAL Storlek 6 eller 9.5,
  • tweet
Nya varulvar varulvar varulvar ADIDAS VITT SAMBA SUEDE skor Retro  Det finns fler märken av högkvalitativa varor

Delningar

MBT -män svarta sandaler KISUMU 5 -storlek EU 41 US 7 –7.5 mbt sport sandal för män,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Diadora skor kvinnor skor -koala -gul - 173954,Campus W S gul Straw,Palladium pallabusse vad manschett I skor höga kvinnliga sportskor 95944 -216,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike kvinnor Lunar Tempo 2 skor 88098 -400 blå Sz 5 W,VTG OG Nike Air Presto Olive grön Volt springaning skor 2002 sz S (9 -10),Kookaburra herr KC 2.0 Gummi Cricket skor blå vit Sports Andbar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

395 Rag & Bone Fawn Python Falk läder Sandals skor Sz 37,WMNS LUFTHUARACHE RUNT CAMO 725076 003 SVART KOL GRÖN - LEADER NEOPRENE,

Sam Edelman Perenne Pump skor Sz 6 röd blå,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Aperlai Saetia embellished läder Sandaler,Geox Sfinge läder Sandal, 38.5,SELLER Cream mocka Sandals skor stövlar Peep Toe Eur 35 Storbritannien 2 Ny ruta,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

MELISSA VIVIENNE WESTWOOD VEGAN LADY DRAGON VING SLAM BAKA ÖPP TOE PUMP SZ 8,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

BEVERLY FELDMAN BOW RIBBON SZ 8 M STILETTO HEEL SVARTA PODESUA DJURSATEN ny,Bnnib MIU MIU MIU Designer Animal Print Strappy Platform klackar Sz 4 var,ADIDAS Spritus SPZL - CG2922 - Royal blå röd & Dark Gum - Storlek 11,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Jag antar att kvinnostövlar stövlar booslipss fotled vinter faux pälskonst.FJNIC 4ele10,Original Del Tguld för Moda Operandi Snowbunny Linen Slipper skor NP 325,

ny Vans Classic Slip -on mocka Sherpa Rain Drum bspringaaa Storlek US 9.5 män,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Flaslipss Storlek 6.5 Brand Ny,

Delningar

Adidas män EQT Stöd för svart turbo BB1300, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.