Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • AQUATALIA kvinnor 65533;'Rawls stövlar Storlek 8.5 mocka Ankle stövlar Zip grå Made in ,
  • tweet
NWB TORY TORY TORY BURG Marisa Cage Pumps Storlek 7.5  exklusiv

Delningar

Skechers herr Sports Trainers Flex Advance 2.0 Gurn 52183,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Todzi miu miu luxuus 5t758a svart 38,5 39 ny,Nya kvinnor ADIDAS grön blå Eqt Racing Adv TEXTILE skor springaning Style,Tänk på sommarskor, sommarskor, män unisex skor 84050,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Salvatore Ferragamo Designer skor Pump 39.5 EU (6.5 Storbritannien) US 8.5 C Patent,nyA PIKOLINOS Baqueira tassel Ankle Stone mocka Booslips Side Zip EUR 38 US 7.5 -8,Nya adidas ALPHABOUNCE CR skor Raw guld Chalk Pearl DA9935 springaning skor c1,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Superga 2790 Linea Up and Down kvinnor Navy vit duk Flatbforms Tågare - 4 UK,D2850 Sneeaker kvinnor p448 Alabama vävnadssko kvinna,

Versace Jeans Woherrar Linea Fondo Anita snap -on dressers storlek 39EU (6UK),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Pleaser FLASHDANCE -1018C -CH,Bar Iii kvinnor Opel Almond Toe Casual Ankle Strap Sandaler,YRU Strange Cvlt Cult Super Kreep Pastel Creepers Gothic Punk Platform skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

STEVE MADDEN SCHUHWERK FRAU {65533;65533; BERSTREIFEN GAMSE grå {784),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Skor Nike kvinna BIANCO PU, tyg AA1103 -800,Lyxsko Serena vithhaven ref pesca laxstorlek 40 fonda 27,LEADES RIEKER 659L5 HOOK & LOOP CASUAL PART LEADER SANDALS HEEL storLEK,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

herr Adidas EQT Stödja Mid ADV Primeknit skor Storlek 8.5,Zara elfenbensvävda klackar, faux orm, träplattform 40 ny,

7046 Pumpar kvinna bspringaaa TOD's skor skor skor kvinnor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

J. Besättningens perfekta vinterstövlar Deepets Navy Storlek 8 H1891 nyA 178,

Delningar

M ÖJLIG AGL ADILIO GIUSTI LEOMBRUNI HEELS storLEK 8 38M Gjord I ITALIEN BLANDT 35;082, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.