Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kvinnor från 65533.65533.s Nike Air Max 97 Trainer AT0071 -002 UK5.5 EU39 CM25 US8,
  • tweet
Ara kvinnor Poe Slingback Sandal grå Nubuck läder Storlek Storlek Storlek 9 G USA  stora besparingar

Delningar

GARETH PUGH Ny Kvinna Vit HÖG väska SHEE CALICO Wedge klackar Booslipss skor SZ 40,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Hogan skor skor KVINNA Interaktiv H snappade HXW 00 N 00 och 30 KAYB 002 silver,ny herr Romika Made in Tyskland Low Top Cotton duk skor vit Sz 8.5,REEBOK NPC UK MET BS6476 MEN's skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

kvinnor grå addidas turbulösa löparskor storlek 7.5,Adidas herr X supé PLR Navy grå vit - D96746,nyA J.CREW COLETTE SUEDE D'ORSAY PUMPS, E0795, Storlek8.5, BRICLIANT PURPE, 248,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

kvinnor Remonte T -Strap Casual Sandals,Kvinnors stiletthöga häl pekade ut vårens skinande rhinestone nya rättegångsskor,

Noterade kvinnor Flat Sandals bspringaaa Storlek 10 US 41.5 EU,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

LOUBOUTIN 40 10 CATCHY One 100 Nude läder D'Orsay Pumps High klackar ny Classic,Planet skor Kaslips kvinnor Comfortable Mid Calf stövlar with Arch Support.,nyA 358 Anthropologie Guihermin Taslipsnne Maura klackar Storlek 38 7,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Dkvadratd2 högsäten 551 -gympaskor SNM0404 0650001 Bianco Bianco –Autentic,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike herr Shox Gravitationsträningsskor skor AR1999 Storlek 9.5 10.5,Nike SB Dunk Low Challenge röd vit Univ. skor Sz 5 Fire, Ice 304292 614 RARE,100% Authentic kvinnor mothe555533;65533; s Nike Air Vapormax 849557 -026 Heritage Zero Storlek 8 NO LID,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Italien Roberto Cavali Angels Rhinestone Wedges Sandal Storlek 39, 40 USA kvinnor 9,10,Skor hogan svart röd hx00n0al10cr0b999,

Naturalizer kvinnor Jessie Closed Toe Over Knee mode, Chocolate Wc, Storlek 8.5 k,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

nyA ALDO kvinnor CIASA - METALLISK guld CRYSTAL ANKLE STA HELLER 8.5,

Delningar

Superga 2750 Cotu kvinnor duk skor UK Storlek 3 - 8, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.