Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • nyA SURRA VAIDER OLIVE guldEN VITT 080444 -381 SKATTBOARDING skor 8,
  • tweet
skor stövlar emu australia womherr stinger platina platina platina svart ministorlek svart  bra priser

Delningar

Christian Dior MAROON röd Patent läder Pump klackar 40 9 För kvinnor som används,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Giuseppe Zanotti Vero Cuoio Sandals i Nude Färg and Storlek 38.5,NIB kvinnor Storlek 8 HUNTER ORG TALL RAIN BOOT Dark OLIVE,Flexus Prancer Slippers grå ny,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

BRIAN ATWOOD Iridesing Snake Embrossed läder Ferguson Platform Pumpar storlek 10,Manolo blahnik 37 Röd,SALE NIKE AIR HUARACHE RUN WOMNER TRIPLE WMNS 634835 108 ny,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Italienska Bspringaaao Magli kvinnor Slingback lila Open Toe Bow SZ 8.5 AAA,Nike Air Zoom Pegasus 35 FlyEase (bred) AV2320 426 Storlek 5.5,

Ny Charlotte Olympia LUCILLE Platform Calf Hair skor Sz 38 Detaljhandel 1195,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kvinnliga birkenstok klassisk gizeh birkovor toe post flop sandaler storlek,Adidas G54015 Kvinnor Ultra boost springaning skor vita skor,ADIDAS CAMPUS VULC II CHALK VITT guldstorLEK 12 ny MED BOX,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bx967 a bspringaaaa skor läderskor Kvinnors sandaler EU 37,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor Round Toe Sandals Back Zip Clear Mid Block klackar Hollow mode skor Hot,Quest Kentucky's stövlar läderkvinnor stövlar svarta kassis stövlar EU 39,Salomon kvinnor X Mission 2 springaning skor - Pick SZ Färg.,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mustang kvinnor Brisen Brisen Breakl5533; Dre's 1139 -629 -20 stövlar grå (Dunkelgrå) 7.5 Storbritannien,Ivanka Trump ITMANDEL kvinnor Mandel Ankle Booslips - Välj SZ Färg.,

Alberto Venturini Italien läder Diamante Sandals 39 guld klackar% Sale% Ovp,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Pleaser Taboo - 709,

Delningar

Pikolenos P.Vallarta, Slippers, Navy blå Brandy, Smooth läder, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.