Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • McQ Alexander McQueen Navy Studded Pumps Storlek 37,
  • tweet
ny & Boxed Nike Air Huarache springa springa springa skor In Bronzine  guld - UK 7 (1171)  trendig

Delningar

REEBOK NPC UK MET BS6476 MEN's skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Air Max 2017 kvinnor hell 65533;65533;s Storlek 11.5 män mäne rough 65533;65533;Storlek 10 PLUM FOG PRO lila 849560 503,Lella BALDI skor kvinna Sandal Paint svart vit -c4d5,Kändish HOGAN TODS plattformstränare skor blå vit 37 US 6.5 7,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Vans sc8 -hi MTE Beige bspringaaa Cemänt Birch Hi -Cut Trainers Casual skor läder,Autentic VALENTINO Limited Edition Wonder kvinnor Studded läder skor SZ 39,AQUATALIA av Marvin K. ”Freida ” Vattenfri Cutout Booslips Storlek 9 ny i lådan,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

nyA Sigerson Morrisons gröna italienska sandaler Sz 8.5 M, mycket eleganta,Tory Burch bspringaaa Bristol Equesterian Belted Logo Ankle stövlar Booslipss SZ.6.5 M,

Storlek på Prada - skor 36,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

nyA OMRÅDEN NIKE FRI hyperfeeling Grön blå storlek 9,Prada moldbust - gympaskor 1E293I 3V70 orange - Autentic,kvinnor Pollini läder Boot blå Paint stövlar 37.5 Tillverkad i Italien kvinna,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

BROOKS DYAD WALKER WOMNER (B) (001) COMFORTABEL OCH NEUTRAL ,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MARLENE ST. TROPEZ COURT skor HEEL 4 7 8in &Board LEATEANSER PYTHON 41,ny Tory Burch Patos Ankle Strap US 11 EU 41 Sandals Navy Blond Flats Flats skor Logo,Tory Burch kvinnor Sonoma blå Sandals Storlek 11 (361072),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Dr Martens 23523211 Myles charro brando buckle sandal storlekar 3 -13UK,Nike Shox Gravity skor,

Steve Madden kvinnor Stecy Dress Sandal - Pick SZ Färg.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

NIKE kvinnor Nike Downshiftare 7 852466 -001 COOL grå Storlek 9,

Delningar

Född kvinnor Mai Gladiator, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.