Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kvinnor abilenstövlar storlek 6m cowboy abilenstövlar,
  • tweet
Melissa Melissa Melissa Kristen, Skor Kristen  den nyaste

Delningar

Valentino röd Satin Jewel Couture Heel,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Air Max 1 Premium Retro Olive Flak Spruce Fog Storlek 8.5,hög klack Sexy Lace Up Patent Buckle remmar Thigh stövlar ELECRA -3028 röd,Pikolinos Le Mans 838 -8696 Lead kvinnor läder Zipper Detail Booslipss,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Miu miu Satin Open Tow klackar,Kristna luboutiner Röda rumpor Män,NIB 890 Costume National'Tahiti 'svart läder SNAKESKIN platta skor 399 - HOT,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIB Acne Studios Adriana skor storlek 36,Finn Comfort Tavira kvinnor Sandal Atlantic Knautschlack Patagonien ny,

Nike Air Max 90 Trainers Sand kvinnor - 325213 -212,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kriminalinspektör NIB RARE Wmns Air Max 1SKU 319986 112 Wmns storlek 11 herr storlek 9.5 ,Tänk dig meszi bianco multifärgad effekt, tryck med blommiga,LANVIN 1,110 NIB Dark Khaki mocka Strappy Platform Sandals 41,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Dunk High Premium vit Obsidian Sz 10 Medicinballs,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor ARMANI JEANS orange PATENT EFFECT WEDGE SANDAL (B15) UK 3.5 USA 5.5 RARE,JIMY CHOO kvinnor Veto 100 läder Open Toe Ankle Strap Classic, guld, Storlek 6.0,Ivy Kirzhner Castille Lace Up Sandals Cream Brilliant Calf Snake Stamp,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike månrepic low flugstick herr grå 9,Helt nyny balans Fresh Foam Roav herr springaning skor (D) (MROAVLW),

NIKE ROSCE TVÅ HÖGA FLYCKIT BLK WHT LEATH BOOTS träCK SZ 5 M ny 225,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Atlantiska stjärnor skor kvinna lila mocka, tyg veganv - 07n,

Delningar

Nike Air Force 1'07 3 Män skor herr Low Cut Trainer Retro skor AO2423, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.