Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • stövlar utomhus kvinnor Neo -Classic Tall NW Garden vattentät 72401,
  • tweet
B -257 VALENTINO VALENTINO VALENTINO Rockhingst 'Flip Flop Sandal (kvinnor) Sz 38 (US 8)  345.00  gratis frakt!

Delningar

Fly Loundon kvinnor Yend Open Toe Casual Platform Sandals, röd, Storlek 10.5 US 8.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Theresa Muck mc -sslipsfelette läderskor skor EU 39,Fendi High klackar skor - läder & mocka - blå Royal - UK 5 EU 38 w box,Dr Martens Pascal Pride stövlar Multi Pride Backphand UK 5 US 7M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

kvinnor Clarks känner EVA Buckle Wedge Heel Pumpar Elegant Party läder Storlek,LOEFFLER RANDALL kvinnor Lucia Studerade Knot Slide Sandal - Pick SZ Färg.,Fröd SEGAL FEET blå läder Upper Low -Platge Loafer Flat -skor Sz.38 (US 8),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

FILIPPE modeLEL NIEDRIG SCHUHWERK FRAU TURNskor GLITTER LEDER SCHWARTZ - DBB7,Nike Air Max Plus Camo sz 9 aj4858 200 2018 720 löparskor 97 95 270,

British Mid -Calf stövlar Combath Cowboy kvinnor Knight stövlar läder skor Retro.\235;,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NEW Free People bilrera Woven läder Ankle stövlar Storlek 38,Sandal Mephisto Niels M läder bspringaaa -herr skor,Tod s kvinnor skor Pump 38 8 Plattform klackar bspringaaa läder Designer tillverkad i Italien,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

J Besättningskvinnor Closed Toe Block Heel Classic Pumps bspringaaa Calf Hair Storlek,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

KVINNA SLIP -ON LÄRA BLART - 5BE7,Christian Louboutin Nude Patent läder klackar med röd Spike Heel - sz 7,Gladiator Gladiator Sexy kvinnor skor Sandaler Platform Stiletto skor EUR 35 -47,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sand fly london p50080609,Court Deluxe VC kvinnor FS1SIA1012X WYTE UNISEX SYZE skor Trendy skor,

Cotswolds Lancaster Country Equestrian Vattenfri Unisex Riding stövlar EU37 -46,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

MANOLO BLHNIK PATENT LEADER VÄGEN,

Delningar

Arbetare Militarne Botki Mguld, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.