Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Originals NASTASE LEA US Storlek 11 2 Ny vit röd grön,
  • tweet
Arbetare Arbetare Arbetare Militarne Botki Mguld  förstklassig service

Delningar

MARNI mocka fotrampkängor i kamelbspringaaa storlek 7 US 5 UK 37.5 EU,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skor Kvinna BIANCO NATURLEATH 85N4 -BU,EMIL LIVSKVINNA SLIP -ON LEADERBROR E5AC,Novesta skor kvinna bianco pu tyg 10y10y615,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Jean Paul Gaulslipsr läder Lace Up Platform Booslipss Parastövlar Sheos Storlek 6 NWOB,Skor CONVERSE Kvinna svart Fabric 160958C,HI HÖGA PRINT silver blå Hidden Wedge Storlek 8 RARE Camo Gum,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Air max 1 ultra moire,Christian Louboutin Follies strass 100 glitter röda swaroski skor ansen36,5 (US6),

JIMY CHOO -495 -LEADER guld HELER FLOWER GLADIATOR SANDALS -38.5 RARE,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike kvinnor Classic Cortez Sneeker AR5393 100 Storlek 8 Ny i rutan,Steve Madden CENTURY Botki na obcasie,AJ2039 402 NIKE PG2 blå LAGOON HYPER lila lila SVART 9 -12 ny,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ny kvinnor VANS COMFY CUSH Checkboard SLIP ON VN0A3WDVO US W 5.5 - 10.5 TakSE,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Ny Charlotte Olympia LUCILLE Platform Calf Hair skor Sz 38 Detaljhandel 1195,Valentino Open Metallisk Läder skor,Nike Kd 7 All Star Storlek 9.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kvinnor skor DEIMILLE 35 Ankle stövlar bspringaaa läder grå AM853 -C,Giuseppe Zanotti Rock 10 infrato thongs Marilyn kvinnor orange sandaler Storlek 8.5,

herr Sports springaning Hiking skor Wire Push - Dial Closure Casual skor 103 CA,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

L'Artist by Springaa Step Woherrar Kerry Sandals,

Delningar

BLING Converse All svart low blast - kvinnor SZ 5.5 skor - Swarovski Clear kristaller, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.