Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Marks och Spencer Strappy läder Sandaler,
  • tweet
Fiel Welded Tall boot Campbell Cognac ny ny ny 8.5 M läder bspringaaa  trendig

Delningar

Fornarina skor kvinnor grön yf2868 -mo32,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Guiseppe Zanotti Design Floral Needlepoint Toe Kitten klackar Storlek 6.5,rödhawk Western stövlar Storlek 8.5,Adidas Superstar 80s Decon w Powder cq257,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

PIERRE HARDY skor 860050 grön 39,Ana Lublin - EWA,KONVERS EN STAR OX VITE ATHLETIC NAVY röd 160555C MENS 12,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

TEVA DE LA VINA DOS BISON VATTENPROPOST FÖR LEADER RIDING TALL BOOTER storA US 7 WoMENS,2013 Nike Free Advance maska CAF 3.0 Storlek 40 US 8,5 Flystick 579964 -600 TR FIT RN,

Adidas kvinnor B28129 BLAK -svart skor Springaa Sommar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kvinnor tror att Julia 228593 svarta lädermulor skor sz.39 ny,2013 Nike Air Max Thea grå Flash Lime US 7 -9 LotC 599409 -004 Flystickat Premium 1,GUESS skor kvinnor hindrar 3 fl7hn3ele12,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Liu Jo Milano Tyra 05 Lace Up skor mocka vit kvinnor skor Palm Tree ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NIKE SPRINT SISTER II PREMIUM skor KVINNOR skor vit 14448 -101 storLEK 10 ny,Nike Air Force narr trippel vit för drödtningar -4 -7 - Exklusiv,Grå sandaler av siden 9 BBG,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

SERGIO ROSSI TRESOR HELER,Kvinnor i 65533.65533.s storlek 9 och män i livräddar5533.65533s storlek 7 Nike flugstickade frivarv 2019 aldrig burit,

MÅNADER FÖR KVINNOR 9.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

NIKE W Blazer Low Se Prm AA1557 -600 HAMN WINE Storlek 8.5,

Delningar

svart giardini p907882de nu skostyle sandaler högklackade, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.