Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NIKE Air Max 1 Premium Woherrar skor Obsidian Obsidian Pale grå 454746 -403,
  • tweet
Salewa Salewa Salewa Woherrar Ws Wildfire S Gore -tex Low Rise Hiking skor  välkommen att köpa

Delningar

FLY London Woherrar BEGS793FLY Slide Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Mezlan Mans Apolo Monk -Strap Loafer,Colmar Bradbury Bold O.B.O. skor Man,Asolo kvinnor Powermatic 200 GV,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Athena Alexander kvinnor I Wedge Sandal,Badgley Mishka Kvinnors Yasmine Heeled Sandal,kvinnor skor Natural Leather Soft Flat Loafer Sandals Easy on grön Round Toe Low Heel Retro Flower Bow Vintage Original Design Manufact Casual Andable Ladies Walking Boat skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Cobb Hill Woherrar Janna Perf Boot Sandal, svart Nubuck, 110 W USA,Khombu Kvinnors Abigail - KH Kallväderboot,

Asiater Gel -Storm 2 kvinnor Running skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Lebron 14 -852405 -103,Campare Mens Runner Fyra Gamuwax Puccino Light mocka Leather Trainers,New Balance herrar 4040v4 Mid Steel Spike,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Genuine Leather Martin Boot Cowboy s Equestrian Outdoor Long Army Boot s Combat Riding Classic No -Slip vattentät Tall Boot s svart skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Seväskao Turner, herrar Chukka Boots, blå (nvy brn), 6.5 Storbritannien (40 EU),Donald J Pliner Kvinnors Fifi Platform Sandal,Badgley Mishka Woherrar Vega Heeled Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Rieker Fee 93 Kvinnors Stövel,NIKE Mens Air Max 95 NS GPX Dust Volt Pewter vit AJ7183 -001,

Skechers Män's Harper - MERSON Driver Style Loafer, svart, 12 Medium US,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Se av Chlo experimänt65533;. 5533; Woherrar Jane Ballet Flat,

Delningar

Nike Air Max Ivo Mens Running Trainers Cd1540 skor skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.