Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • vit Medium grå vit Pure Platinum NIKE Wmns Nike Flex 2014 Rn Flash kvinnor Running skor,
  • tweet
gul Cab Mans Grind M Hi -Top Trainers Trainers Trainers  till salu

Delningar

kvinnor skor Natural Real Leather Soft Wedge Sole Slip on Thick hög klack Platform Sandals Hollow Round Toe svart Vintage Original Design Retro Handgjorda Damer Ankle Boots Casual Andable Comfortabl,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Geox Rhadalf Mans Boots bspringaa,Kenneth Cole Season för modeskor.,Lucky Brand kvinnor Yasamin,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Papilio kvinnor Emina Wedge Sandal, svart, Storlek 36 N EU (5 -5.5 N amerikanska kvinnor),Masaltos Elevator skor Med Osynlig Osynlighet, Höjd Ökande skor för män.Var Taller 2.75 tum 7 cm.Förlaga Ibiza B,Spira Scorpius II Kvinnliga Skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Melvin och Hamilton herrar Jeff 14 Brogue,Nike Mans Air Max Motion Lw Se Tränare,

Nike WMNS Odyssey React AO9820 -004 Gunsmoke Twilight Pulse grå Woherrar skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Pikolenos Leather skor Liverpool M2A,Verktyg Mid Calf Boots Ankle Knight Boots Warm Lined Chelsea svart Zipper Autumn Winter Leather skor Storlek 37 -45,SK Studio Män's Casual Genuine Leather Loafers Work skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Woherrar 749337 -800 Trail Running skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Ny balans - Mens Cushioneing ME470V1 Running skor,Salming Speed 6 skor Men orange svart,Hub Mans Zone -m High Trainers,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Män's Four Seasons Boots British Derby High bspringaa svart Pointed Soft Leather Breathable Martin Boots Chelsea,Adidas Kvinnliga träningsskor för kvinnor,

Adidas Performance herrar Barrikade Team III CPT Tennis skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Badgley Mishka Woherrar lila Sandal,

Delningar

OluKai Mens Makani Leather, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.