Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Woherrar Racer Half -Zip Long Slieve Shirt,
  • tweet
Kenneth Cole New York York York herrar Brand Tour Pb Fashion skor  rabatt

Delningar

DR MARTENS SOM GÖRS I ENGLAND 1461 Millerain skor Khaki,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny balans 574 Disney skor kvinnor Casual skor,Nexthops skor Tillbaka till Framtiden Marty McFly Cosplay i Mesh Fbric Rubber Sole Light Up LED Mens skor Sport svart Low Heel Platform för Unisex Vuxna,Skechers for Work Man's Burgin Glennert Work Boot, svart,10.5 M USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ros Homerson Kvinnors Marilyn Strappy Casual Sandals,Sanuk Mens You Got My Back II Sandals (12 D (M) US [Tan]),Reebok herrar CL Leather Cte Fashion skor, Sandstone vit, 6 M USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mode, Casual, British Style, Lace -up skor, Shock Absorption, Andable, Wear -Resistent,SperrMens Convoy 3 -Eye,

J.Renee Woherrar Mary Pump,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Adidas Stan Smith Mans skor Storlek,Johnston och Murphy Woherrar Kelsey Toe Ring Sandal,svart Mens H av Hudson Kirchner Leather Winter Elastisk Arbetsbyrå Ankle Boot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Magnum Classic Regulal, Unisex Vuxna Combat Boots,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Rieker Kvinnors 608S1 Sandal,OTBT Woherrar Joyride Wedge Sandaler,Saucony Originals Woherrar Bullet Running skor, Navy, 11 Medium US,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

SPERRY Woherrar Dronsfield Chelsea Boot,Englands skor, skor, dricks, affärer, arbetsskor, högklackade skor, tillfällig mode, bekvämt att andas.,

Adidas Originals NMD sup u R1 PK grå,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Woherrar Air Tiempo Canvas Trainer,

Delningar

Bspringaao Magli Mens BM60441 Ponzio, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.