Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Uvex Mans Quatro GTX Work Trainers,
  • tweet
Martin Boots Mans Läder Läder Läder Desert Boots Ankle Boots Desert Combat Safety Military Boots  fabriks direkt

Delningar

Stacy Adams Mens Pierce Moe -Toe Slip -on Penny Loafer,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Woherrar Air Max Thea Trainers,Nike AIR Shoot Runt'Rädsla för Gud 'AT915 -002,Nike herrar Air Max Flair Competition Running skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Woherrar 705462 -700 Trail Running skor,Satorisan Män's Tågare svarta svarta,Nike Air Max 90 Premium Metallic kvinnor Trainers,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

LXLA - Män's Comfortable Casual Slip -on Leather skor, Men s Fashion Round Head Loafers for Mans (färg gul bspringaa, Storlek 43),HOKA ETT Kvinnlig Arahi Running skor,

NIKE Mans Metcon 3 Training skor svart Volt -Hyper Crimson Hot Punch 11.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Pierre Hardy Sneeker Slider JX02 Slider 41 (EU) 7.5UK (EU) Svart,Nike Woherrar Air Max 90 Ultra 2.0 Running skor,Nike Men skor AIR Vapormax skor in MultiFärg Synthetic Fabric 924453 -101,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

röd vit Mizuno Mans Players Trainer Turf skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

STRICKE FIFENZE MÄN skor Dark bspringaa mocka Wingtip Double Monk Strap,Larver Mitcham skor UK 12 bspringaa,Merrell Chameleon 7 Tall GTX Mans Walking Boots,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Geox herrar Kristof a Low -Top skor,Ted Baker London herrar Shosei Brogues,

Hej Dude skor s herrar Axel LY Sox Perforöd skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Mizuno herrar Wave Luminous Low -Top skor,

Delningar

Jessica Simpson Woherrar Mitta Heeled Sandal, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.