Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Manligt läder, kängor, skor, skor, skor, skor, skor, skor.,
  • tweet
skor, tillfälliga skor, New Pair Models High Basketball Basketball Basketball skor, Cushion Shock Absorption Non -Slip Wear Fashion Trend Sports skor, Student skor (Färg  Ett, Storlek  42) (Färg  On, Storlek  UK 6.5)  bästa valet

Delningar

QSCG Mann's Leather skor Crocodile Mönster Business Lace -up Dress skor Casual,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Merrell herrar Agility Peak Flex 3 Trail Running skor,ADIDAS X17.1 FG - UK 8, LEGINK Sgul LEGINK,PFMY.DG European American Style Leisure Wild Man's Martin Boots Trend Heighten Middle Tube Leather Boots behåller varma höstmänniska vinterskor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Skor från Oxford Lace piercad vinge klädsel avslappnade modestövlar,Nike SB Mans P -Rod 7 High,Grön (brons) Aigle Unisex Vuxna kör 8217; Parcours 2 ISO Open Wellington Boots,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike herrar Huarache V Lax Cleed skor,Josef Seibel Woherrar Sofie 27 Ballet Flat,

Foreman Chukka Boot, Briar Oil Slick,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Multi NIKE Lebron XII 12 Mens hi top Basketball Trainers 684293 skor skor,Nike månkraft 1 stubintränare gymnastik flygvapen 1 580616 400,MOZO Woherrar Forza Food Service skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

LOVDRAM MAN'S Leather skor Män's Mode With Pointed Business Mans skor First Layer Leather Work skor Leather Lace,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Onitsuka Tiger av Asics Unisex Serrano Slip -On,MultiFärg (Racer blå Racer blå vit 401) Nike PG 2.5 MenFashion -skor BQ852,Nike Boy s Reny Rival Running skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Pleaser Woherrar Crypto -106 B Knee -High Boot,Nike herrar Roshe One Nylon Running skor,

PREMIATA skor Liz 3355 kvinnor Mod.Liz.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Reebok Woherrar Running skor grå baseboll grå vit grå storlek 8 Storbritannien,

Delningar

New Balance - kvinnor 806 Motion Control Tennis Court skor, UK 5.5 Storbritannien - Brödd 2E, vit, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.