Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Schmoove Mans Lace -Up Flats svart svart,
  • tweet
Saucony herrar Kinvara 8 Running skor, skor, skor, grå, 6 UK  7 M USA  stora besparingar

Delningar

HUGO - Matrix lågavlönade utbildare i maskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Schutz Kvinnors Monica Flat Sandal,Chatham Marlbguldugh herrar Snow Boots,Jordens kvinnobukt Gladiator Sandal,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

La Sportiva Tempesta GTX Woherrar Running skor,Högklassiga herrkläder, läderskor, formella skor, andfådda, bekväma, avslappnade, avslappnade, avslappnade.,Nike 91671 005 Grå,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Anuschka kvinnor livremh 65533;65533;Tryckta och anpassningsbara regnstövlar,Adidas Samoa VTG - B27735,

Sigerson Morrison Woherrar Gallia Mule,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

LLOYD MEN FRAMT 65533;FRAM5533;27 -788 -30 Classic Lace -Up Half skor,Reebok herrar Driftium Ride skor, svart vit Pewter Ash Gr, 12 M USA,Nike Air Force 1 Upstep Premium LX Kvinnliga skor Mörk Stucco Stucco -vit,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

HERON PRESTON MEN's HMIA005S197730781101 orange PVC Sandaler,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Altra Woherrar One V3 Road Running skor, svart - 10.5 B USA,NIKE Mans SF AF1 Mid Ivory Ivory Ivory Ivory Basketball skor 13 Män i USA,Saucony Woherrar Kinvara 9 Running skor, blå Teal, 5 Medium US,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ASICS Gel Vickka, skor for Men,ARIAT Kvinnors Katalysator Prime Western Boot,

Nike herrar M2k Tekno Competition Running skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Paul grön Woherrar Perry Flt Loafer Flat,

Delningar

Nike kvinnor Free Focus Flysticka 2 Cross Training skor svart vit, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.