Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • svart Mens H av Hudson Kirchner Leather Winter Elastisk Arbetsbyrå Ankle Boot,
  • tweet
NIKE Mens Presto Fly, Fly, Fly, svart  svart -Volt -Pure Platinum, 10 M USA  billigt online

Delningar

Pleaser Woherrar Electra -2042 Boot,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Finn Comfort herrar Mode Sandals grå,MOHAI MEN's 1900SMOG grå mocka Ankle Boots,Nike Zoom Lebron III CTK QS Kristus Kungen BQ2444 -100,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

LUVDRAM MAN skor Autumn and Winter herrar Casual skor Mode Sports skor Wild skor herrar Mode skor High Top skor,Brooks Woherrar Ghost 9 Running skor,Merrell Mens Chameleeon 7 Gore -Tex vattentäta Mid Hiking Walking Boots,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas EQT - stöd Adv Pk Mens By9393 Storlek 10.5 bspringaa,Nike Mans Air Max Zero Se Fitness skor,

Saucony herrar Omni ISO grå svart 7.5 D USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

orange (Gridiron Laser orange svart Pi 008) Nike herrar Air Zoom Pegasus 35 Running skor,kvinnor skor Natural Real Leather Soft Flat Rubber Sole Slip På Low Heel Platform Sandals Round Toe Scrub Vintage Original Design Retro röd Handgjorda Damer Ankle Boots Casual Comfortable Wa,Collegiate Royal Metallic silver blå Adidas herrar Explosive Bounce Basketball skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

CHAMARIPA MEN FRAMTIDE 65533; ”FRAMTIDE 65533;s Trainers blå Storlek 11 Storbritannien,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Saucony Ride 6 Mens silver Mesh Running skor Storlek,Hagl F. R.O.C. Claw Mid Gt High Rise Hiking Boots,Asics Gel -oracle Running skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Badgley Mishka Woherrar Karson Pump,La Sportiva Eclipse GTX Hiking skor grå,

Donald J Pliner Mens KAMERON -61 Cameron -61,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ECCO Kvinnors Mjuk 7 Kvälld slips,

Delningar

Sioux herrar Lace -Up Flats grå grå, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.