Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Tod's Penny Bar Detaljerade Läther Loafers bspringaa herrar,
  • tweet
Nike Woherrar WMNS Classic Cortez Prem Prem Prem Competition Running skor  populär

Delningar

Adidas Crazy BYW J - B4132,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Veronica Booslips Ankle Boot, guld, 6 M USA,Dansko Woherrar Wide Pro,Nike herrar Lebron Soldier XII SFG Low -Top skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Z -CoiL Pain Relief Footwear Woherrar Outback Hiker svart Boots,Nike herrar Downshiftare 8 (G) Low -Top skor,Reebok herrar CL Leather Ripple Low BP Fashion skor, svart vit, 6 M USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Reebok herrar Royal Bb450h Xw Fashion skor,Daniel Hechter Mans 8.11244E 11 Derbys, bspringaa (Cognac 6300), 9.5 Storbritannien,

Nike Lebron XIV Mens Basketball skor 852405,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

MultiFärg (University röd vit Lucid grön 600) Nike herrar Air More Uppempo'96 Italien Qs Fitness skor,Victor herrar 939 Badminton skor grön Storlek 7 UK,Tuff -1 Visa Stoppsekvivation Stora Sand,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Aktiva Nike - mänyer,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

GTVERNH -Tips Single High -Heeled skor Broken Down by Wild skor Autumn Winter hög klack skor,BOSS Hugo 50402383 HBFRAMT U Racing u Lowp u iq Mens Fashion Trainers,Patricia Nash Woherrar lila Heeled Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Camel Mephisto Algoras Classic Man Loafers med borttagbar fotbädd,Cycleur de Luxe herrar Beaumont Navy 1 46 M EU,

Den urspspringaagliga MuckBoots Vuxna Chore Hi -Cut Boot svart Waterseced Boot s (11 M US Woherrar 12 M US),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Air Presto Mid Utility svart Dark grå,

Delningar

SALOMON X Ultra 2, Män livrar 65533;65533;s Lämplighet, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.