Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Akademin Nike skor SuperflugX 6,
  • tweet
Nike Mans Toki Low Low Low Txt Print Casual skor  Det finns fler märken av högkvalitativa varor

Delningar

ARIAT Woherrar Hadley Western Boot,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LXYIUN Business casual Brittiska herrskor, Matte läder mocka Genuine Leather Set of Food Leather skor Single skor, blå, 43,Pataugas Men s genjöl 65533;s Jayer H4d Hi -Top Trainers,Vagabland herrar Harvey Derbys,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Midnight Navy vit -svart Nike Air Zoom Pegasus 35 Tb Mens A3905 -401,Formella kontorsskor spetsade ihåliga läderskor Klassiska moderna skor i Oxford Bar Bar Dance Hall Dress skor,Schmoove Mans Spark Mid Flag Hi -Top Trainers,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dr Martens 2976 Hi mocka Wp Mare, Män livrem 65533;65533;Flatformpumpar,Stonefly 211282 Skor med Laces Man,

Nike Kvinnors 861708 -400 Trail Running skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Kyrie Flytrap Mens Aa7071 -008,Mizuno Woherrar Wave Hitogami 3 Running skor,Hoka One Woherrar W Gaviota Running skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Vasque kvinnor 07191M 095 Breeze Iii GTX,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Mephisto Mens SAM MAMOUTH 714 BLAKT Plateau svart svart (BLAND MAMOUTH 714) Storlek 10,Pajar Mens Bolle - M Bolle - m,Hi -Tec Woherrar Skamania Mid -Rise Vattenfri Hiking Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

YCGCM Mann's Leather skor Summer Hollow Business skor pekar på brittiska herrskor,Mens Formella skor Faux Leather Lace -up Kläder Bröllopsbröllop svart bspringaat kontors affärs - arbetsfest Casual Mocasins Lättviktare,

Loake Bros Ltd 758.Mens svart Oxford. Front Brogue.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Woherrar WMNS Zooma All Out Low, svart Aura - Dark grå, 5.5 Storbritannien,

Delningar

gråport herrar Lewis Low Rise Hiking Boots, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.