Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Cognac Leather Rockport Mens Classic Loafer Penny Classic Loafer Penny,
  • tweet
Karrimor Duma Running skor kvinnor Charcoll Charcoll Charcoll  Coral Run Jogging Tränare skor  lägsta priserna

Delningar

JCZR Mans tillfälliga skor Bekväma och enkla brittiska stilar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Stokton - skor in Leather - 207 Ubirman VIT.,Rockport herrar, RSL Five Moc Ubals skor,FRYE Kvinnors Ingenjör 8R Ankkelboot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas Pureust ZG Woherrar Running skor,Adidas av Stella McCartney Woherrar Adifere skor,Astral Woherrar Hemp Tinker Casual Minimalist skor, Andable and Lightlight, Made for Outdoor Activislipss and Travel,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Formella skor av manläder, klassisk klädsel Oxfordskor Bröstkläder Bröstkläder, slitna skor och skor.,Nike herrar Air Force 1'07 Lv8 Style Fitness skor,

Lucchese Men genljöd 65533; Cowboy Boots.,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Besatt bspringaa Ariat Mens 10027222 Western Boot,Skor Nike Air Zoom Pegasus 92 Premium (84654 -002),Mid grå Stone grå Canteloope Asics Mens Gt -3000 5 skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Mens Tunerad 1 Air Max Plus TNUK 6.5EUR 40.5US 7.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Inov -8 Mens F -Lite 235 V2Ultimate Minimalist Lättviktsträning SkoNoll släppPerfekt för träning, körning och gym,Sanuk Mans Brumeister Flip -Flop,Panama Jack 03 Igloo Travel C2, Boot for Men,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas kvinnor'675533;s Terrex Swift R GTX W Hiking skor,Nike herrar Sock Dart se Premium Low Top Running skor,

Svart (TNF svart TNF svart TNF svart Kx8) NORDFACE herrar Back -to -Berkeley rödux Leather High Rise Hiking Boots,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Babolat Män's Propulse Team Inomhus Tennis skor,

Delningar

Schutz Woherrar Joannas Heeled Sandal, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.