Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Cambridge Select Woherrar Knit tröja Cuff Lace -Up Duck Rainboot,
  • tweet
Inov8 Parkclaw 240 Knit Trail Trail Trail springaning skor SS19  sälja som heta kakor

Delningar

Toggi Calgary Long läder Riding Boot with Full Zip, bred Leg Fitting, in Cheeco bspringaaa, Storlek 6.5 (EU 40),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

FrFR sandales en robe de Fiona de dyabres,Sandaler och tofflor för män, eleganta och bekväma, ombyggda kläder med dubbla användningsområden,Converse svart M9160 - HI TOP,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Charbon Philippe Model män Tropez skor Charbon,Katokaoo Kvinnor Student Snow stövlar Lace Up Ankle stövlar Round Toe skor,Grå (Anthracite Elemäntal guld -pro 002) Nike Mans Air Max 1 Premium Gymnastikskor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Rapport kvinnor Liola Western Boot,Män's Casual skor Andable springaning skor,

Jivana herrar Classic Oxford Dress skor Double Buckle Monk Strap,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Zoot Woherrar Diego springaning skor,NIKE Mans Flystickare, svart Anthracite, 8.5 M USA,Pantoufles en gel hydratant et huiles essenslipslles pour le traitemänt du bronzage des talons secs et des pieds crevés,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Les bottes de pluie de la Havane,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

U POWER Drop Gore -Tex Metal Free svart Grain läder herr Safety Toecap stövlar,Adidas Originals herrar Superstar 80S Decon Casual mode skor, svart 8 D (M) USA,Bugatti denim herrar -Schn snall rough -65533;erer blå 641324 -5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Lowa Z 8S GTX -öknen,Bernie Mev Kendra Kvinnors Slip On,

Pelle Moda Woherrar Russo Dress Pump,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Badura Män snattar sig,

Delningar

Cole Haan Woherrar Zerogrand Stchlit cut out Slip on blå 5 M US, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.