Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Merrell herrar Intercept skor, Castle Rock, 10 D (M) Storbritannien,
  • tweet
Lucky Brand kvinnor Beratan Ballet Flat Flat Flat  bra priser

Delningar

Utmärkt kvinnor Claudia Western Boot.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bearpaw kvinnor Lauren mode Boot,bspringaaa JIALEN -skor herrar Mode Oxford Casual Outole Retro Wipe s färg Cycle Toe Lace Upp formella skor,Cole Haan herr Williams Almond Toe Ankle Chelsea stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Franska Connection kvinnor Diyla Ankle Booslips,Nike Ebernon Mid herrar skor,Tänk kvinnor Mules Zega vit, (Ivory Kombi) 4 -8483 -94,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Neil M männens Rom Slip -on Loafer,Konstruktion av skor med paltor för mode och sportschateboard Low Top Sneeaker skor,

Caparros kvinnor Groovy Open Toe Casual Strappy Sandals Navy Glimmer Storlek 7.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Weenmode Woherrar Pu Kitten -klackar Open -Toe Solid Buckle Sandals, AMGLX010283,Pearl iZUMi X -projekt PRO Cycling skor,Aquatalia kvinnor MAIA Calf mocka Ankle Boot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

För alltid skor för fotvandringaa i strid (färg svart),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Dockers av Gerli herrar 41rd004 Combat stövlar,Mephisto SANO herrar Erik Air gående skor,Adidas Woherrar Adifar Boost W lila grå springaning skor 9 Kvinnor i USA,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

DC Young herr Contracst Mid Lowtop skor, UK 7.5 Storbritannien, svart röd,Troentorp Bastad Clogs Woherrar Picasso,

Vacker modekvinnornas retro, broderade kläder, skor på ankle, blommor med spetsig tå, tjockis, korta skor.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Gräv hundben Män mode, fotboja, en vanlig vanlig vanlig vanlig vanlig och ren färgRubebr Outole High Lace Up skor,

Delningar

Jord kvinnor Osprey Boot svart, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.