Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Columbia Woherrar Grand Canyon Trail skor,
  • tweet
Santimon Dress skor for herr läder Classic Formel Slip on on on Oxfords Wingfipt Lace Up Casual skor  den mest fashionabla

Delningar

Ben ELIXIR01 Burgundy sammet Ankle stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

OOOFOS Unisex Ooahh Slide Sandal,svart vit Anthracite Nike Woherrar WMNs Air Max Taiwind 8, svart vit -Anthracite,Försl. Bröddh65533;65533;t herr Cliff Walker Tall Strap Hiking Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ARIAT Man's Turback Western Cowboy Boot,Miz Mooz kvinnor Suzi Heeled Sandal,Woherrar läder Boot s, Mode Martin Boot s Vintage Mode Comfortable Platform skor gående skor Mid Calf Boot Street Style (färg A, Storlek 37),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas AdiZero Boston 7 springaning skor - SS19,ny balans Woherrar Zante Pursuit V1 Fresh Foam springaning skor,

Sandales de style féminin,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike herrar Air Precision Ii NBK Basketballskor,Mode för modeskor för promänadskor med rullskridskor för män (färg svart, storlek 39),Sandaler för kvinnorsommar ny Look kvinnor Sandaler Slippers hög klacked Slippers Thick Heel med Sandals svart, röd, svart, 40,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Dockor från Bee Figur biltoon Portrait Retro springaning skor Kvinnor storlek 6.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

QIDI Sandaler TPR sommar svart Navy blå Non -Slip -Resistent strand skor Slippers (färg svart, Storlek EU39 UK6.5),Mans skor Round Head Lace British Vintage Andable Wea Resistent,Propet herrar Blizzard Mid Zip Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

TDA femme perforée avec un maillot en cuir,skor en talon grossier, pointes, orteils réglables, lacets, lacets, sandales classiques, talons de style féminin,

WTW Mans Arizona 2 -Strap PU läder Platform Sandals, Slid -on Cork Footbad Sandals med Double Metal Justerbara Buckles, Causal Style,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hoohle Sports kvinnor stor röd Lips Flex maska Roshe 2 ljusweight mode Cross -Trainer skor,

Delningar

M än's Business Oxford Casual Andable Classic British mocka läder Formal skor män s (Färg svart, Storlek 6.5 D (M) US), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.